Olen hetkel lihtsuse lainel... :)
Sõbrannad omavahel:
"Kas sul on aega veel ka kiireks magustoiduks?"Sõbrannad omavahel:
"Muidugi!" :)
...mul on varuks veel üks kiirelt ja lihtsalt valmiv hõrk magustoit... Koos ettevalmistusega võtab aega vaid 30 minutit või veel vähem kui oled nobenäpp. :)
Kahele:
2 küpset virsikut
1 spl vahukoort
1 spl mett
1 dl mandlilaaste
4 tl likööri (kasutasin Amarula koorelikööri, aga väga hästi sobiks ka Amaretto) (võib ka ilma)
Keerasin ahju 190 kraadile soojenema ning panin küpsetusvormi põhja küpsetuspaberi. Vorm võiks olla piisavalt suur või õigemini väike, et virsikud küpsemise ajal ümber ei kukuks (kasutasin ovaalset lasanjevormi).
Poolitasin virsikud ja eemaldasin kivi ning asetasin nad lahtilõigatud pool ülespoole küpsetusvormi.
Segasin kausis kokku vahukoore, mee ja mandlilaastud ning jagasin virsikutele täiteks. Tõstsin vormi 10-15 minutiks ahju, seniks kuni mandlid hakkasid servast isuäratavat pruuni jume saavutama.
Tõstsin virsikud ettevaatlikult taldrikule ning niristasin ühe teelusika jagu likööri igale ahjuvirsikule. (Sellistele magustoitudele sobib muidugi ka jäätis väga kenasti lisandiks.) Serveerida soojalt.
Heart Warming Peaches with Almond Filling
For two:
2 ripe peaches, halved, pitted
1 tablespoon heavy cream
1 tablespoon honey
1 dl sliced almonds
4 teaspoons liquer (I used cream liquer Amarula, but Amaretto also fits very well) (optional)
Preheat oven to 190 C degrees and cover baking dish with parchment paper. Add peaches cut-side up to a baking dish just large enough to hold them so they don't fall over during cooking.
Mix cream, honey and almonds in bowl until well combined. Fill each peach with filling mixture and bake 10-15 minutes or until filling is browned slightly. Remove from oven and drizzle one teaspoon of liguer on each peach. Serve warm. (Adding some icecream would be perfect.)
I love the presentation! Are those peaches that you stuffed? It looks amazing!
ReplyDeleteThank you Eva! :) Yes, you are absolutely right. (If you scroll down you can click after each post for recipe in English.)
ReplyDeleteKõlab maitsvalt!
ReplyDeleteMhm, väga maitsvad! :)
ReplyDelete