Saturday, March 26, 2011

Rosinakohupiim

Pikad vahed kipuvad mu blogimistesse jälle sisse tulema, pean end parandama selles osas, nüüd peaks pisut aega olema külaliste ja reisimiste vahel.. :) 

...käisin vahepeal jälle Eestis ja tõin sealt külmast kallid sugulased omale külla kaasa sooja kevadet nautima... Olimegi siin terve selle nädala Istanbuli peal ringi jooksmas, selle vähese ajaga tuli ju kõik uus ja põnev nende jaoks ette näidata. Meil oli küll väga tihe ja väsitav päevakava täis vaatamisväärsusi ja shopinguretki aga väga vahva oli ikkagi! Nüüd kui meil siin suvi hakkab tasahilju ligi hiilima, oli neil eile külma Eestisse naasta nii raske, üleeile ju sadas Eestis jälle lund ja tuiskas, brrrr, samal ajal kui meil siin soojapügalad üle 15ne hakkavad tõusma ja kirsipuud kõik õites...

Niisiis kui tagasi tulla ammuse kohupiimateo juurde, siis minu järgmisest kohupiimaportsust valmis rosinakohupiim.


Vaja läks:
300 g värsket kohupiima
3 spl vahukoort
2 dl rosinaid, kuumas vees pestud ja leotatud
3 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Retseptis toodud kogused on kõik umbkaudsed. Vahukoore lisamine sõltub sellest kui kuivaks on kohupiim nõrutatud ning magusus ja rosinate kogus on puhas maitse küsimus. Kõik koostisosad tuleb lihtsalt õrnalt kokku segada, et kohupiima tekstuuri liialt mitte lõhkuda. Kui valmissegatud kohupiim pisut seisab, siis suhkur jõuab korralikult lahustuda ja maitse ühtlustuda.

Rosinakohupiima võib niisama magustoiduna serveerida või siis pannkoogi vahele moosile või meele sõbraks pista.




Sweet Fresh Curd Cheese Cream with Raisins


This dessert is really common in Estonia, you can buy it at every supermarket. But here in Turkey they don't sell these kind of things and I really miss it so I decided to make my own Curd Cheese and cream with raisins afterwards. I love to eat this cream with jam as a dessert or with pancakes on Sunday mornings.



You'll need:
300 g of Fresh Curd Cheese
3 tablespoons whipping cream, don't add too much we don't want soup here :)
2 dl raisins, washed and soaked in hot water
3 tablespoons sugar
1 teaspoon vanilla sugar

This recipe has all the estimated quantities. All ingredients should be mixed together gently just not to break the curd texture. When ready-mixed curd stands slightly, then the sugar will dissolve properly and flavor converge.

No comments:

Post a Comment