Monday, June 13, 2011

Ahjupraemunad tüümianiga

Nädalavahetusel sai päris palju kokatud ja uusi põnevaid asju proovitud. Lisaks nendele oivalistele pontšikutaolistele asjadele, mida ma hiljem avastasin hoopiski tuuletaskute moodi olevat kui sinna tekkinud tühimikku magusat kohupiimakreemi lisasin, oli meil laupäeva hommikusöögimenüüs soolasena esindatud ka tüümianiga ahjupraemunad, mida ühe versioonina olen eelnevalt juba katsetanud Maitserohelisega ahjumunade näol. 


Kahele sööjale:
2 tl võid
2 tl piima
4 muna
tüümiani
soola ja pipart
Keerasin ahju 210 kraadile soojenema. 


Määrisin 2 pisikest pirukavormi paksult võiga kokku, valasin mõlemasse lusika jagu piima, raputasin tüümiani peale ning lõin kummasegi vormi 2 muna. Raputasin peale soola ja pipart ning tõstsin vormid kuuma ahju umbes 6 minutiks, et munavalge jõuaks hüübida ning kollane jääks veel seest vedelaks. (Kui meeldib läbiküpsenud munakollane, lasta vormidel veel lisaks paar minutit ahjus olla.) Muna küpseb iseenesest ka ahjust väljavõttes kuumas vormis edasi. Serveerisin koos värske röstsaiaga.




Shirred Eggs with Thyme
(original recipe)

2 teaspoons butter
2 teaspoons milk
pinch of fresh thyme
4 large eggs
sea salt and black pepper

Preheat your oven to 210 C degrees.

Use the butter to grease the bottoms and sides of two quarter cup ramekins or other small, shallow dishes. Drizzle with the milk and sprinkle the thyme. Crack two eggs into each ramkin and season with salt and pepper.


Place the ramekins on a baking sheet and bake for 6 minutes, or until the whites begin to set and the edges just begin to brown. The eggs will continue to cook slightly when you take them out of the oven. Remove from oven and enjoy with crusty bread!

The yolks on these will be coked to an “runny” level of doneness. Adjust the broiling time up by 1-2 minutes if your prefer your yolks well cooked.

No comments:

Post a Comment