Thursday, June 30, 2011

Suvised punasesõstramuffinid

Mõnus suvi Eestis... naudin täiel rinnal! Kuum rannaliiv ja päike, kallid sõbrad ja toetav pere... mida hing veel ihata oskaks? Kahju aind, et mu kallis härra seda koos minuga nautima ei saanud jääda ja pidi tööle tagasi lendama, just kui ilmad siin suviselt soojaks läksid... Noh ja kui veel pisut nokkida ja nuriseda, siis sooviks, et saaks kuidagi randa dushid organiseeritud, et peale merevees jahutamist oleks võimalik end soolasest veest puhtaks loputada, et siis uuesti end sisse kreemitada ja niimoodi mõnusamalt rannapäeva nautida. Kloogale või Väänasse, ma ei teagi, mis rannas me täna käisimegi, sinna ei hakka neid ilmselt keegi kunagi paigaldama... võta või pudeliga oma dushivesi kaasa. :)

Retsept on ka väga suvine, kuigi minu marjad on pärit hoopiski eelmisest suvest... ootasid mind nii kannatlikult külmikus, et siis muffinite sisse viimaks ilutsema pääseda.


16 muffini jaoks:
50 g võid
2 dl hapukoort (20%)
2 muna (L)
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl meresoola
5 dl punaseid sõstraid

Glasuur:
3 tl hapukoort (20%)
3 tl suhkrut
peotäis punaseid sõstraid

Muffinite valmistamise jaoks võiksid kõik koostisosad olla toatemperatuuril, mitte otse külmikust võetud.

Keerasin kõigepealt ahju 225 C kraadile soojenema ja valmistasin ette muffinivormi.

Sulatasin või ja lasin sel pisut jahtuda enne kui hapukoorega kokku segasin. Munad vahustasin koos suhkru ja vanilliga kohevaks heledaks vahuks. Eraldi kaussi sõelusin jahu ning segasin kokku küpsetuspulbri ja soolaga. Lisasin kahes jaos kordamööda munavahule kuivained ja hapukoore-võisegu. Kõige viimaks läksid tainasse marjad. Jagasin taina muffinivormidesse ja küpsetasin ahju keskosas 15 minutit.

Glasuuri jaoks segasin kokku hapukoore ja suhkru ning igale ahjusoojale muffinile jagus peaaegu teelusika jagu glasuuri, lõpuks kaunistasin marjadega.



Red Currant Cupcakes

For 16 cupcakes:
50 g butter, melted, cooled at room temperature
2 dl sour cream (20%), at room temperature
2 eggs (L), at room temperature
1.5 dl sugar
2 teaspoons vanilla sugar
2.5 dl wheat flour
1 teaspoon baking powder
0,25 teaspoon sea salt
5 dl red currants

For the glaze:
3 tablespoons sour cream (20%)
3 tablespoons sugar
a handful of red currants

Preheat oven to 225 C degrees and line cupcake pan with cupcake wrappers.

Mix butter and sour cream in small bowl. Sift and mix flour with baking powder and salt in another bowl. In a large bowl whisk eggs with sugar and vanilla untill light and foamy. Add in two parts flour mix and sour cream mix to the foam and lastly gently fold in the currants. Divide batter between the cupcake wrappers and bake 15 minutes until golden brown.

Meanwhile mix sour cream with sugar for the glaze. Glaze when cupcakes are still warm and place some berries on top. Let them cool.

No comments:

Post a Comment