Saturday, July 9, 2011

Metsmaasikad piimaga

Rahvastatud liivarannalt ja emotsiooniderohkelt tantsu- ja laulupeomelust liikusime suure paksu metsa sisse Eesti teise otsa. Olin seal terve nädala, lihtsalt puhkasin ja tegin seda, mis meeldis ja mitte kuhugi ei olnud kiiret, nagu ma veel vähe oleks puhanud... aga see oli hoopis teistsugune puhkus - puhkus linnamürast, infokärast, telekast, internetist ja ka telefonist, mis asendusid isekeskis mõtisklemise, linnulaulu, tugitoolis heegeldamise ja pikkade jalutuskäikudega metsas... Seal tunned, kuidas hing täitub rahu ja keha energiaga.


Pääsupojad õppisid parasjagu lendama, osad ootasid aga muru peal õnnetult pesasse tagasi aitamist, sest iseseisvalt veel ei osanud või lihtsalt enam ei jaksanud... Metsas jalutades levis ninna metsmaasika lõhna ning iga jalutuskäiguga sai suu magusaks ja kahel korral tigedatest sääskedest ja ründavatest parmudest hoolimata suutsin marju ka koju korjata. Osadest sai Istanbulis ootavale kallile Härrale metsmaasika toormoosi, ülejäänud mammud said aga koos piima ja suhkruga magustoiduks - just nagu vanasti, maal vanaema juures. Ja kusjuures meil oli ka seekord see päris õige maa toorpiim nagu vanaema juures, mitte poest kojutoodud kile- või tetrapakist.


Retsepti siin õieti polegi: nii palju metsmaasikaid kui parasjagu korjatud on, nendele lisasin maitse järgi suhkrut, litsusin osa mammusid kausi põhjas puruks, et nad piima ilusaks roosaks värviks, valasingi sortsu piima peale ning tõstsin lusikaga suhu ja nii ongi kõige parem!


Muide, murakad olid juba ka valmis. Täna linna tagasi tulles pakiti moosi mullegi kaasa, selle eest on kindlasti härra ülimalt tänulik!




Wild Strawberries with Milk




You don't need a recipe here - just pick some wild strawberries, add sugar to taste, smash some of the berries to give nice pinky color and sugary taste for the milk, mix with some milk and enjoy! So simple but so delicious. We ate it a lot when I was a little girl spending my summers with grandma in her country house.


No comments:

Post a Comment