Tuesday, September 13, 2011

Juustune seenerisoto


Olen endas viimasel ajal leidnud jälle jaksu köögis toimetada. Üks päev sai tehtud isegi nii kook kui ka see suurepärane riisiroog, millest ma täna kirjutan. Tegelikult tahtsin koogi kohe sama päev blogisse üles panna aga kuna see ahjust väljavõttes mõne aja möödudes kokku vajus, siis vajas mu retsept natuke timmimist, et see blogikõlbulik oleks. Proovin täna uuesti, ehk õnnestub paremini see teostus mul, sest maitse oli iseenesest suurepärane, et kook kadus taldrikult välimusest hoolimata märkamatult. (Proovisin siis uuesti, vajus jälle kokku, vaja on veel timmida, pisut kannatust :))

Siinsest elust nii palju, et mul on ülimalt hea meel, et meil korter lõpuks sisustatud on, sest ma ei taha enam pikka aega ühtegi asjaajamist türklastega enda peale võtta. Pidevalt ilmnevad igasugused väiksed ja suuremad probleemid ja loomulikult, kes süüdi on, mina ise, või vähemalt tehakse mind süüdi, et rääkisime üksteisest mööda jne... Hea, et mul siin sõbrannadel türklastest mehed on, kes on minu eest välja astunud ja asjad jutti ajanud, et ei ole siin saanud mingit üksteisest möödarääkimist olla, sest nii palju me sõbrannadega ikka türgi keelt juba oskame ka, et niisama lihtsalt meid lohku enam tõmmata ei saa. ...Jah, kodu on valmis, mööbel kõik kenasti sisustab meie tubasid ja akendel on lõpuks ka kardinad ees. Kohe hea ja mõnus kodune tunne on! ...paar vaipa oleks nüüd veel vaja, aga sellega pole kiiret ja kööki lampi. Peale kella 7, 8 enam köögis miskit toimetada ei saa, kui siis ainult küünlavalgel... :) romantiline küll aga pisut tüütu või mis :) ...ja õhtud lähevad nüüd ju aina lühemaks ja pimedamaks. Lamp oleks vaja kiiresti leida! Selleks pean ma minema vanalinna Grand Bazaar'le, sest tahan seda Türgi stiilis värvilist mosaiiklampi endale mälestuseks siin elatud ajast... Huvitav, kuna ma sinna veel jõuan? Keegi peaks mulle Eestist külla tulema, siis oleks nigu põhjust sinna turistitama minna :)


Kiire risoto kahele näljasele:
1 tl võid
1 punane paprika
6-8 šampinjoni
pisut soola ja pipart
~4 dl keedetud riisi (ühe keedukoti jagu riisi)
1,5 dl piima
2 spl sulajuustu
peotäis värsket peterselli
riivitud tugevamaitselist juustu (parmesani)

Hakkisin paprika kuubikuteks ning kuumutasin neid keedukastruli põhjas tüki võiga (3 min). Seni viilutasin seened ja lisasin siis needki potti, maitsestasin soola ja pipraga, kuumutasin neid koos veel 3 minutit enne kui lisasin keedetud riisi. Kui riis on ka potti saanud, valasin sortsu piima hulka ning lisasin sulajuustu. Piim on vajalik, et juust sulaks ja tekiks risotole vedelam ja siduv juustune kaste (kuumutasin umbes 2 min). Lõpuks viimistlesin risoto hakitud peterselliga, vajadusel veel veskist soola ja pipart, ja serveerides paras kuhi riivjuustu kõige otsa. Voila, valmis!



Quick Mushroom Risotto


It's unbelievable easy to make but it's so rich in taste.



Serves 2:
1 teaspoon butter
1 red pepper, chopped
6-8 chapignon mushroom, sliced
salt and pepper to taste
~4 dl boiled rice
1,5 dl milk
2 tablespoons melted cheese
handful of fresh parsley, chopped
some strong-flavored grated cheese (parmesan)

Melt butter in sauce pan, add chopped pepper, heat about 3 minutes. Add mushrooms, season with salt and pepper, stir and heat about 3 minutes more. Add cooked rice, milk and melted cheese, stir until cheese has melted and risoto has a creamy coating. Finally add parsley. And it's done!

Serve with grated cheese. 

2 comments:

  1. Tundub väga maitsev, kuid (poliitiliselt) korrektne on sellist toitu nimetada riisiroaks :)
    http://et.wikipedia.org/wiki/Risotto

    ReplyDelete
  2. Kallid lugejad, andke mulle andeks mu (poliitilised) ebakorrektsused... ega ma siin poliitikat tahagi ajada, hea kõhutäis on põhiline... :)

    ReplyDelete