Wednesday, November 25, 2009

Odrajahupannkook kitsejuustuga

Otsustasin tänasest Araabia köögiga tutvust teha, et juba pisut sellega harjuda. Googeldasin lavaši ja ühest blogist ma selle siis leidsingi. Asusin innukalt asja kallale, aga oh õnnetust, tavalist jahu mul kodus ei leidunudki, olin selle tilgatumaks kuskil küpsetistes ära kasutanud. Ma ei tahtnud oma innukust pidurdada kaa ja asendasin nisujahu odrajahuga... eks näis, mis sellest välja tuleb - lavašš eestipäraselt st pannikarask :)


Niisiis...
1 spl kuiva pärmi
1 spl suhkrut
1 tl soola
400 ml käesooja vett
900 ml odrajahu
100 g kitsepiimajuustu
õli praadimiseks

Segasin kausis kokku pärmi, soola, suhkru ja 250 ml vett, lisasin juurde kogu odrajahu ning asusin käsitsi sõtkuma, lisasin kohe juurde ka ülejäänud 150 ml vett ning sõtkusin taina korralikult läbi. Lõpuks lisasin ka pehme kitsejuustu. Katsin kausi rätikuga ja asetasin sooja radika peale kerkima umbes tunniks.

Kitsejuustu lisasin ise retseptile, sest odrajahu ei ole nii siduv ja plastiline kui nisujahu, ilma juustuta tuli tainas sõmer, mida oleks olnud väga raske vormida.

Vormisin õliste käte vahel kettad ja praadisin pannil õliga mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Valmis koogid katsin rätikuga, et neid soojas hoida ja kuivamise eest kaitsta. Serveerisin soojalt hapukoore-sibula-tillikastmega.

Lavašši need muidugi ei meenuta, kuid sobivad kenasti krõmpsuvaks eelroaks või niisama vahepala suupisteteks.

Varun endale nisujahu ja pisut julgust, et proovida ikka päriselt ka lavašši teha. Sellest siis juba kunagi edasipidi.

No comments:

Post a Comment