Sunday, November 29, 2009

Vürtsikad lihapallid

Mu kallis õde jällegi hoolitses selle eest, et meie pere nälga ei jääks ja tõi mulle värske laari veise hakkliha ja paar talleliha tükki. Juba mitu nädalat olen suud vesistanud lihapallide peale, nüüd siis saan selle isu lõpuks rahuldatud.



450g veise hakkliha
2 väiksemat sibulat
2 küüslaugu küünt
2 tl rohelist pestokastet
2 muna
2 spl hapukoort
Tuline lihamaitseaine (Santa Maria)
soola ja pipart

Hakkisin sibula ja küüslaugu peeneks. Kuhjasin kõik retseptis toodud ained kaussi ja sõtkusin käsitsi hakkliha massi ühtlaseks. Maitseaineid panin tunde järgi, sest ma ei suuda toorest liha maitsta. Veeretasin peopesasuurused pallikesed ja asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetasin eelsoojendatud ahjus 225 kraadil 20-30 minutit. Kasutasin seekord grilli funktsiooni, seega peaks vahepeal ahju piiluma, et pallikesed liialt ära ei kõrbeks.

No comments:

Post a Comment