Thursday, November 12, 2009

Seemnesed seenebatoonid

Seene-juustusegune suutäis peene päevalilleseemne lisandiga.

Tainas:
pärm 25 g
vesi 250 g
sool 0,5 tl
grahamjahu 130 g
nisujahu 240 g
õli 50 g

Täidis:
konservseened 400g
sibul 1 tk
küüslaugu pipar
värske petersell
riivjuust 200 g
päevalille seemned 25 g

Peale:
munamääre (lahtiklopitud muna, sorts vett ja pisut soola)
riivjuust 100 g
päevalilleseemned 25 g

Lahustasin pärmi käesoojas vees, lisasin sõelutud jahu, sõtkusin, lisasin sõtkumise lõpus õli. Jätsin taina sooja kohta räti alla puhkama 20 minutiks.

Senikaua valmistasin täidise. Tükeldasin sibula peeneks, hakkisin konservseened, pruunistasin neid vähese õliga pannil. Lõpuks maitsestasin küüslaugu-pipraga ning lisasin ka pisut soola. Segasin juurde peeneks hakitud peterselli.

Taina jagasin võrdselt kolmeks. Rullisin lauale ovaalseks. Jagasin täidise võrdselt tainatükkidele, puistasin täidisesse ettenähtud juustu ja päevalilleseemned peale.

Vormisin batoonid - tõstsin taina küljed täidise peale, samuti ka otsad, keerasin küpsetusplaadile õmblused allapoole. Lõikasin terava noaga batoonidele sälgud sisse, et batoonike ühtlaselt küpseks. Määrisin munamäärdega ning riputasin peale riivjuustu ja ülejäänud päevalilleseemned. Asetasin ahju kerkima, ahju keerasin 35 kraadile ning ahju põhja asetasin ka veenõu, et batoonikesed kerkimise ajal ära ei kuivaks. Lasin batoonikestel kerkida umbes 30 minutit.

Küpsetasin 200 kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.

No comments:

Post a Comment