Wednesday, December 2, 2009

Mustsõstrane kolme kohupiima kook

Juustukooki on lihtne valmistada, kuid tulemus on alati pidulik. Tegin seekord veidike omamoodi juustukooki, kombineerides kolme erinevat kohupiima ja täiustades seda mustsõstra lisandiga nii koogi sees kui lõpuks kooki serveerides.



Koogi põhi:
50 g võid
200 g müslit

Sulatasin kausis või ja segasin selle müsliga kokku ja vajutasin küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale. Asetasin vormi seniks külma tahenema kuniks valmistasin koogi täidise.

Keerasin ahju juba ka 180 kraadile soojenema.

Täidis:
300 g maitsestamata jogurtiga kodujuustu
400 g maitsestamata toorjuustu
250 g Tervise kohupiima
2 dl fariinsuhkrut (võib panna ka tavalist suhkrut või mett, siis jääb kook mustsõstrale omase värvusega)
1 tl vanillisuhkrut
2 tl mustasõstra jahu
2 muna
3 spl maisitärklist

Segasin mikseri aeglasel käigul kokku kodujuustu, toorjuustu ja kohupiima. Lisasin hulka suhkru, vanilli ja mustasõstra jahu. Mikserdasin kannatlikult edasi ja kohupiima kreem muutus kreemjalt karamelliseks tänu fariinsuhkrule ja lillakat tooni lisas mustsõstra jahu. Ükshaaval lisasin kohupiimadele munad, viimaks ka maisitärklise kui munad olid ühtlaselt kohupiimamassi segunenud ja kõike seda tegin mikserdamist lõpetamata.

Valasin segu koogivormi müslipõhja peale ja tõstsin ahju umbes 40 minutiks. Kui aeg täis tiksus, keerasin ahju välja, jätsin ukse paokile ja lasin koogil tasapisi ahjus jahtuda. Viimaks kui kook oli täitsa maha jahtunud, tõstin veel külma tahenema. Hea kui see saab vähemalt kolm tundi külmas seista, veel parem kui kook on seisnud üleöö.

Serveerisin mustsõstra-toormoosiga. Imehea!

2 comments:

  1. Milline tore blogi sul on ja mõnusad retseptid! Juba praegu tahaks päris mitut asja proovida teha. Kindlasti varsti proovingi ;)

    ReplyDelete
  2. Tänan sind Maarja! Tasub ikka proovida, mul on veel palju põnevat tulekul, mis mul juba mõtteis ootel. Paraku kõike korraga ei saa ju :)

    ReplyDelete