Sunday, January 24, 2010

Šokolaadikook

Esialgne plaan oli täna veidi näputööd teha kuid kuna pidupluusi trakside lühendamise keerukuse aste osutus meile liiga töömahukaks, siis otsustasime täna õmblemisele energiat mitte kulutada ja teha hoopis üks korralik šokolaadikook. Sattusime sõbrantsiga ühe inglise keelse kokkamisblogi kodulehele ja sealt me selle retsepti enda jaoks sobivaks kohandasimegi.


100g piimasokolaadi
160g tumedat šokolaadi (72%)
4 muna
+105g suhkrut vahustamiseks
4 munavalget
+160g suhkrut vahustamiseks
135 ml piima
2 spl jogurtit
135 ml vahukoort
1 dl kakaod (magustamata)

Alustuseks mina sulatasin mikrolaine ahjus šokolaadid ning sõbrants vahustas munavalged ettenähtud suhkruga. Seejärel vahustas teises kausis ka kogumuna massi suhruga ning lõpuks kolmandas kausis ka vahukoore. Jube palju kausse ja vahustamist! :D Mina aga kuumutasin kastrulis piima, lisasin sinna hulka ka jogurti, aga kuna jogurt on happeline, siis see tõmbas kuumas piimas kokku. Valasin esimese kuuma piima kraanikausist alla :). Kuumutasin uue piima ilma jogurtita, lisasin jogurti alles siis kui piim oli juba tulelt võetud, aga see tõmbus ikka tükki :) ....olgu, võibolla ameeriklastel ei ole kohupiima ja nad valmistavad seda "kodusel meetodil". Lisasin "kohupiimale" kakao ja see tundus juba selline mõnusalt kreemjas, et asi ei tundunudki enam nii kahtlane (kohupiimaline). Sulatatud šokolaadile lisasime "kohupiimakreemi", vahustatud munasegu, vahukoore ja kõige lõpuks munavalge vahu. Saadud taina valasime küpsetuspaberiga ettevalmistatud vormi ning küpsetasime 150 C ahjus poolteist tundi.

Kook kerkis uskumatult hästi, retseptis ei olnud ju ei kergitusainet ega jahu. Ahjust välja võttes ja jahtudes vajus küpsetis veidi tagasi. Koogi peale tekkis krõbe koorik, sisu jäi aga pehme ja mahlane.

Maitse oli super, lausa suurepärane šokolaadikook, kuhu kõrvale peab lihtsalt jooma ka külma piima.


No comments:

Post a Comment