Wednesday, November 10, 2010

Kõrvitsapüree

Kuna mul on nii palju kõrvitsapüreega küpsetisi, siis kiirelt ka lihtne kõrvitsapüree valmistamise õpetus...

Esimese püree tegin nii, et keetsin kõrvitsat väheses vees, kurnasin, püreestasin. Teise aga tegin ahjumeetodil ning oluline värvivahe tuli nendel püreedel (oleneb muidugi ka kõrvitsasordist, minul oli kasutada aga üks ja seesama sort). Loodetavasti kõik hea ja parem jäi ka kõrvitsapüree sisse selle teise variandi puhul. Oluline on, et teine püree tuli ka paksem, mis on küpsetamiseks hea, kuna ei lisa tainale liialt niiskust.


Kuna mul olid juba puhastatud kõrvitsakuubikud, siis ladusin need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetasin 200 C kraadi juures 30 minutit. Püreestasin, valasin püree ahjupotti ning kuumutasin ahjus veel umbes 30 minutit, et püreestamisel tekkinud bakterid välja kuumutada.

Valmistasin ette kaanetatavad purgid (hoidsin lahtist purki keeva vee kohal kummuli ning kaane keetsin läbi). Tõstsin kuuma püree purki, keerasin kaane kõvasti kinni, ning panin pahupidi jahtuma. Jahtunud püreepurgid tõstsin külmkappi. (Originaalretsept soovitab püree külmutamist, mina aga loodan oma püree piisavalt kiiresti ära kasutada. Võin hiljem kommenteerida, kui pikalt püree säilis.)



...Original recipe in English...

No comments:

Post a Comment