Wednesday, August 18, 2010

Banaanijäätis ...ja trummipõrin!

Trummipõrin ja seda mitte banaanijäätise pärast - hoopiski täna hommikupoole öösel kajas meil siin Istanbuli kodutänaval vali trummipõrin! Algul oli see vaiksem (st kostus kaugemalt), et mul oli isegi mingi segane sõjateemaline, ohtu hoiatava trummipõrinaga unenägu vms, aga kui trummiga noormehed päris meie maja ette akna alla jõudsid, sain aru, et tegu polegi unenäoga! Kaks poissi tõesti kõndisid uljalt siin majade vahel tänavatel ja põristasid uhkelt trummiga, jah tõesti-tõesti, päris korraliku suure trummiga mitte mingi mänguasjaga, see tegi ikka väga vali häält! Me saime päris pahaseks ja uni oli pikka aega häiritud, mõtlesime, et toho-tonti! - siinsed inimesed on ikka puhta ära keeranud selle kuumuse ja ramadaniga. Olgu, trummipoisid jõudsid meil majast veidi eemale, hetkeks isegi tundus, et nad lõpetasid oma lärmilöömise ja normaalsete inimsete une häirimise aga EI, põristasid muudkui edasi ja siinsed mäed veel kajasid vastu ka, nii et neid trummipoisse tundus siinkandis isegi rohkem kui üks punt olevat. Noh ja hommikul, mis välja tuli, see trummiga põristamine pidigi olema traditsioon ramadani ajal!!! Sest inimesed on vaja üles ajada, et nad enne päiksetõusu ikka süüa ka jõuaks. Normaalne eks või mis, et hoopis meie pole siin normaalsed, kes 7ni rahulikult magada tahaksid!? :S ...Naabrimees meie pärimise peale veel imestas, et see aasta sellega nii hilja algust tehti (jumal tänatud mu arust! :)), ramadan on juba mõnda aega kestnud ju. Niiet nüüd, vähemasti ramadani ajal, tuleb harjuda lisaks varahommikusele palvelaulule ka trummipõrinaga!? Brrrr... Ramadan võiks juba läbi saada :S

Tegelikult on see banaanijäätis ka trummipõrinat väärt! Endal pole retsepti ollagi ja lõpptulemus on nii maitsev ja suviselt kerge!


Banaanijäätis neljale:
3 banaani
u 1 dl vahukoort
1 sl pruuni suhkrut

Koorisin ja viilutasin banaani ning tõstsin karbiga sügavkülma, et banaaniviilud ära külmaks (u 2 tundi).

Vahustasin vahukoore suhkruga. Püreestasin külmunud banaaniviilud blenderkannus. Segasin püree ja vahukoore ettevaatlikult aga kiirelt tegutsedes kokku ning tõstsin suletava karbiga uuesti sügavkülma. Nüüd võiks jäätis külmikus enne serveerimist vähemalt 3 tundi olla, et ta jõuaks korralikult läbi külmuda.

Banana Icecream
For 4 servings:
3 bananas, peeled, sliced
~1 dl heavy cream (35%)
1 tablespoon brown sugar

Place sliced bananas into freeze proof container or bag and freeze until firm (~2 hours).

Whisk cream with sugar. Puree frozen bananas in blender, mix gently with whipped cream. You have to act quickly not letting bananas to melt. Pour into freezer container and freeze until hard (~3 hours).

No comments:

Post a Comment