Saturday, August 28, 2010

Šokolaadi-banaanijäätis (Daring Kitchen vol2)

Augustikuu Daring Kitchen üleskutse - röstitud pähkline maitse ja külm ahvatlus üheskoos - st teha pruunistatud võiga keeks ning kodus valmistatud jäätis ja kõik see koos kas küpsetatud Alaska koogina või glasuuritud jäätise-keeksikoogikestena. Enne kui ma valminud Alaska koogini jõuan, lähemalt jäätisest, mille ma sinna koogi sisse valisin (enamus jäätisest jäi muidugi niisama nautimiseks, vaid pisike osa läks Alaskasse kasutusse :) ).

Banaanijäätisega oli mul pisut tegu seekord, sest külmunud banaanid ei tahtnud kuidagi püreestuda, pidin neid lusikaga kogu aeg kannus allapoole suruma ja segama. Kogus oli vist minu blenderkannu jaoks liiga suur kaa (tulemus oli rohkem kui 1L jäätist). Natuke jäi mul banaanitükke ka seekord jäätise sisse, aga sellest pole midagi, superhea ja kreemjas on jäätis ikkagi kuigi vahukoort on retseptis vaid õige pisut.



Banaanijäätis (1L):
6 banaani
2 dl vahukoort
2 sl pruuni suhkrut
5 sl magustamata kakaod (seda võib isegi veel rohkem panna)

Koorisin ja viilutasin banaani ning tõstsin karbiga sügavkülma, et banaaniviilud ära külmaks (u 3 tundi, mul olid nad külmas ööpäev).

Vahustasin vahukoore suhkru ja kakaoga tugevaks vahuks. Püreestasin külmunud banaaniviilud blenderkannus. Segasin püree ja vahukoore ettevaatlikult aga kiirelt tegutsedes kokku ning tõstsin suletava karbiga uuesti sügavkülma. Nüüd võiks jäätis külmikus enne serveerimist vähemalt 3 tundi olla, et ta jõuaks korralikult läbi külmuda. Ja kui lasta jäätisel täiesti ära külmuda, võiks enne jäätisepallide veeretamist karbi tavalisse külma tõsta, et jäätis pehmeneks pisut.





Banana Cocoa Icecream

For 1L Icecream:
6 bananas, peeled, sliced
2 dl heavy cream (35%)
2 tablespoons brown sugar
5 tablespoons unsweetened cocoa powder (next time I would add even more)


Place sliced bananas into freeze proof container or bag and freeze until firm (~3 hours or overnight as I did).

Whisk cream with sugar and cocoa. Puree frozen bananas in blender, mix gently with whipped cream. You have to act quickly not letting bananas to melt too much. Pour into freezer container and freeze until hard (~3 hours).



It's light but still so creamy in texture. :) Enjoy, no need to worry about your waist! ;)

No comments:

Post a Comment