Sunday, August 29, 2010

Pühapäevahommikune kaerahelbepuder šokolaadisõltlasele

Järgmine hommikusöök on kindlasti lemmik ka nendele lastele, kes muidu võib-olla putru niiväga ei armasta... Mina igatahes armusin sellesse hoobilt... juba pudru keetmise ajal levis köögis vastupandamatu šokolaadilõhn! Mmm!

Uurisin blogi kirjutades netist kaerahelveste kohta, et mis liiki neid olemas on, sest minu kastutada olnud kaerahelbed ei olnud ei kiir- ega täisterahelbed. Mõtlesin, et võib-olla on nende kohta ka mingi spets nimi olemas... ja leidsin hoopiski sellise huvitava artikli - kaerahelbepuder vs spordijook - huvitav uurimus ja olen nõus sellega, et kaerahelbepuder on kasulikum nii kehale üldiselt kui ka hammastele. Pealegi kakaol peaks olema ka hommikuks vajalik kofeiinisisaldus seega ergastav mõju, nii et siis - trummipõrin kaerahelbepudrule! :) (...need siin ikka põristavad oma trummiga varahommikuti :S )


Toekas hommikupuder kahele:
3 dl kaerahelbeid (tavalised)
4 spl magustamata kakaod
5 dl piima
0,25 tl soola
80 g valget šokolaadi, peenemaks hakitud
3 spl mett (või maitse järgi)

Segasin potis kõigepealt kaerahelbed kakaoga, et kakaotükke sisse ei jääks, lisasin külma piima, segasin läbi ja tõstsin poti tulele. Lisasin pisut soola. Segasin ja keetsin putru kuni see muutus paksemaks ja kaerahelves pehmenes (u 5 minutit). Võtsin pudru tulelt, segasin sisse šokolaaditükid ja viimaks ka mee. Serveerisin. 

Klaas külma piima sobib suurepäraselt kõrvale! Head isu!

Chocolate Oatmeal - Chocoholic wake up!

For 2 servings:
3 dl regular rolled oats
4 spl unsweetened cacao powder
5 dl milk
0,25 tl salt
80 g white chocolate, chopped
3 spl honey (to taste)



Combine the oats and cocoa powder. Mix in the milk and salt, boil on medium heat for about 5 minutes, until done. Remove from heat and mix in chopped chocolate and honey.

Eat and enjoy this healthy meal!

No comments:

Post a Comment