Eelmine aasta 5. mail postitasin oma nn juubelipostituse, kui täitus ilus ümmargune number 100 postitust. Üllatusega märkasin, et minu tänane postitus saab olema järgmine sama ilus ja ümmargune number 200. Statistikat tehes võiks siis minu produktiivsuseks olla sada postitust aastas, hmmm.. väike pettumus.. oleksin arvanud, et see number saab olema palju suurem. Samas, olen ju pidanud see aasta erinevatel põhjustel oma blogimises ilmatuma pikki pause, et tegelikult polegi siin miskit kurvastada, olen hoopis õnnelik! Palju õnne mulle ja .Delight Cafe.'le ja kõigile lugejatele, kaasa-katsetajatele! :)
Kuna tegemist on juubelipostitusega, siis võiks ju arvata, et järgnev tuleb midagi tohutult keerulist? Ei, otsustasin, et see saab olema midagi imelihtsat. Sest üks mu eesmärk oma blogimisel on ju innustada oma lugejaid proovima ja katsetama erinevaid roogasid, mis pealtnäha jube keerlused tunduvad aga tegelikult pole seda mitte kui asi lihtsalt ette võtta. Ja kuna Eestis on alanud imeline grillhooaeg, siis ka retsept, mida oleme sõpradega juba aastaid grillipidudel ikka uuesti ja uuesti teinud, aga imekombel pole see siin kajastust saanud. Jätkan ikka veel seda seeriat, mis maakodu köögitoimetustes huvitavat lihavõttepühadel toimus, ja see seeria ei tundu lõppevat, ikka veel on mõned postitused alles oma järge ootamas, mille üle on mul muidugi ülimalt hea meel.
8 serveeringuks läheb tarvis:
150 g maasikad
2 küpset banaanid
erinevad puuviljad või marjad (õunad, banaanid, virsikud, ananassid jne)
400 g Farmi Köögi toorjuust
1 tl vanillsuhkrut
mett või suhkrut maitse järgi
Kirjutasin eraldi välja maasikad ja banaanid sest need minu arust peavad seal magusroas olema, teised puuviljad ja marjad saab valida vastavalt oma maitsele või hooajale, seekord kasutasime õuna ja pirni lisaks.
Kõige parem on kasutada alumiiniumist ühekordseks kasutamiseks mõeldud vorme, mida on Eesti kaubanduses saadaval erinevates suurustes. Meil aga jäid need poest ostmata ja meisterdasime mitmekordsest alumiiniumist koogivormid ise ja sai ka niimoodi hakkama. Ladusime vormi ühtlase kihina kooritud, hakitud õunad, pirnid, banaanid ja maasikad. Kui kasutada enda meisterdatud alumiiniumvorme, siis väga suurt kuhja ei soovita peale laduda ning kindlasti kasutada grillresti või midagi sellist tugevdava põhjana, et vormid grillile transportida ja sealt ära, kahju oleks kui vormid näppude vahel laiali lagunevad ja kõik see hea kraam kuhugi minema lipsab.
Toorjuustu segasime kokku vanilli ja meega (toorjuust võiks jääda pigem pisut vähem magus, sest kuumalt serveerides tuleb magus maitse rohkem esile). Tõstsime toorjuustukuhjakesed puuviljade peale. Juustu pole vaja ühtlaselt laiali siluda sest grillikuumus ja puuviljadest tulev mahl teevad küpsedes ise selle töö. Magustoit on serveerimiseks valmis kui juustukaste on maasikamahlaga koos podisedes ühtlaselt roosaks värvunud (mitte enam nii kuumal grillil kupli all umbes 20 minutit, kui on lahtine grill siis võiks alumiiniumiga vormid katta, et kuumust ühtlustada). Serveerida soojalt suure lusika abil parajaid potrsjone kaussidesse tõstes ning mõned värsked marjad kaunistuseks oleks veel eriti luksuslik!
Grilled Strawberries and Fruits with Cream Cheese
For 8 servings:
150 g strawberries, chopped
2 ripe bananas, sliced
various fruits or berries (apples, bananas, peaches, pineapples, etc.), chopped
400 g cream cheese
1 teaspoon vanilla sugar
honey or sugar to taste
Take a baking dish of aluminium for single-use. Layer chopped fruits in it. Mix cream cheese with vanilla and add as much sugar or honey you like, but it's better to make the cream little less sweet cause it will be sweeter in taste when it's done and you serve it warm. Spoon sweetened cream on top of the fruits and grill (covered with aluminium foil) about 20 minutes until cheese is melted and pink from strawberries.
Serve warm with fresh fruits or berries.
No comments:
Post a Comment