Friday, April 29, 2011

Grillitud küüslauk

Jõudsime ära oodata! Päike tuli ka Istanbulis lõpuks paksu pilvekardina tagant välja! Homme on meil plaan jalutada Emirgran parki, kus on Istanbul Lale Festival (tulbifestival). Olime käinud juba enne Eestisse minekut lillede kasvamist paar korda jälgimas, aga täisõites parki veel ei jõudnudki näha. Loodetavasti on park homme täies lillerüüs, et me saaksime siis ahhetada ja fotokaameral lasta klõpsida. :)

Retsept, mis ei olegi nagu eirit retsepti vääriline, aga kuna need grillitud küüslaugud on nii hea lisand grillliha kõrvale, siis olgu see siin blogis eraldi siiski välja toodud...

Vahvat kevadpühade nädalavahetust ja maitsvaid grillpidusid!


Vaja läheb:
terve küüslauk (kogus vastavalt grillseltskonna suurusele)
või
pisut meresoola

Lõika küüslaugu vars maha nii, et pisut ka küüslauguküüned paljastuksid. Aseta küüslauk grillile kõigepealt korraks lahtilõigatud pool allapoole, lase grillikuumusel toimida (5 min) ning keera küüslauk grillil ümber. Säti pisike tükike võid küüslaugule ning riputa soola peale. Grilli veel umbes 5 minutit. (Hea oleks jälle nn kuppelgrill, et saaksid kaane peale tõsta, et kuumus ühtlasemalt jaotuks, vastasel juhul kata fooliumiga.) Valmis küüslauk tuleb oma pesast lihtsa vaevaga lahti, on kergelt karamelliseerunud ning pehme pähklise maitsega.


Grilled Whole Garlic

You'll need:

whole garlic (as much as you like to grill)
butter
sea salt

Grilled garlic tastes great, and there is no other vegetable easier to grill. Simply take a whole bulb of garlic, cut off the top, place on a hot grill cut side down, grill for about 5 minutes, turn around. Place a little butter and salt on top and let it melt. Grill more for another 5 minutes. Don't worry as it burns, its only the skin. The actual cloves are softening and carmelizing. The garlic is ready when the cloves are soft to the touch.

No comments:

Post a Comment