Wednesday, April 27, 2011

Rabarberi Tosca

Olen vahemaandumisega Riia lennujaamas. Ilgelt kahju oli Eestist lahkuda kui ilmad nii mõnusalt suviseks kiskusid ja puud juba helerohelistes hiirekõrvades... Okei, tegelikult ma ju ei kurda, oli mul ju ometigi väga vahva see paar nädalat kodumaal kallite sõpradega aega veeta ja ees ootab ka juba armas Istanbul algava maasika-, herne- ja murelihooajaga. Mõnus!

Niisiis nüüd retsept pisult kevadiselt etteruttav. Rabarbereid veel vist kellelgi aianurgas mullast välja sirgunud pole, aga kaupluses müügil ma neid juba märkasin ja mul oli eelmisest aastast ka veel sügavkülmikus paras ports alles. Retsept tõeliselt lihtne, eriti kui poest valmis muretainas hankida.


500 g muretainast (magusat)
2-4 rabarberivart (oleneb varre suurusest ja kui haput kooki soovitakse)
50 g mandlilaaste
1 purk magustatud kondenspiima (397 g)

Keerasin ahju 190 C kraadile soojenema.

rullisin küpsetuspaberil taina plaadi suuruselt lahti. Eelküpsetasin koogipõhja umbes 10 minutit. Samal ajal võib puhastada ja hakkida rabarberitükid. Katsin koogipõhja ühtlase kihi rabarberitükkidega, puistasin üle mandlilaastudega ja kõige peale niristasin kondenspiima. Tõstsin koogi ahju ning lasin veel umbes 15 minutit küpseda. Kook on valmis kui kergitada küpsetuspaberi servast ja koogipõhi paistab kuldkollane ning küpsenud kondenspiim hakkab äärest ilusat karamellivärvi ilmutama.


Päikselist kevadet!




Rhubarb Tosca


It's really easy to make if you can use ready-made dough as I did. You can spend much more time outside and enjoy the spring instead of staying in the kitchen. :)




You'll need:

500 g shortbread pastry (sweet)
2-4 rhubarb stalks, diced
50 g almond chips
1 can Full Cream Sweetened Condensed Milk  (397 g)

Place the dough on a baking paper, lightly dust rolling pin with flour. Roll pastry 3-4 mm thick about as the same size as your baking sheet (re-dusting the pin and the surface lightly with flour if you need to stop the pastry sticking). Bake about 10 minutes until pale yellow. Place first rhubarb cubes then almond chips evenly onto the pre-baked dough. Pour over with condensed milk and put into the oven for another 15 minutes until the dough is light brown on the bottom and condensed milk started to caramelised on the edges. Enjoy the cake warm or cold both ways are incredibly tasty!

No comments:

Post a Comment