Thursday, May 19, 2011

Küüslaugused soolaoad

...nii kui on ilusad ilmad, ei püsi mina toas ja ei leia kuidagi aega oma blogi uuendamiseks?! Teisipäeval turul käies oli Aasia pool 29 soojakraadi, ilus päike.. ja meie, isegi jõudsime juba veidi vinguda palavuse üle, jube, kunagi ei ole rahul, eks.. sõitsin pealelõunat koju, tagasi üle silla Euroopa poolele, ja soojakraadid sadasid nigu kolinal alla, uskumatult järsku - kõigest 15 kraadile ja Mustalt merelt tungis peale paks udu ja tuul keerutas seda niisket ja karget mereõhku. Noh, nüüd paar päeva on olnud jahedam ja isegi tiba vihma tulnud, et on mahti rahulikumalt arvuti taha end sättida ja paar rida kirjutada.

Iga kord turule minnes olen põnevil, et mis seekord uut jälle?! Viimati oli mul võimalus turult koju kaasa tuua kilo kirsse (st mureleid), mis ei ole veel nii head, magusad kui suvised aga hakkab looma tasapisi (kilo hind oli 8 TL / 3,60€), mooruspuu vilju on juba paar nädalat saada, kuigi meie maja taga olev puu alles läks lehte - see annab märku kui suur Türgi ikka on, et lõunas on sellised viljad juba valmis, mis meil veel alles loomisjärgus. Ootan juba kannatamatult viigimarjasid, need juba on meie puudel pisikesed rohelised punnid, äkki järgmine nädal on siis esimesed küpsed viljad isegi saada, kui mitte turul, siis poes?! :)

Aga värskeid ube on meil siin vist aastaringselt. Klassikalistele soolaubadele veidi särtsu juurde värske küüslauguga...


1 kg põldube (puhastamata)
vett nii palju, et oad katta
1 tl meresoola
2 küüslauguküünt
sorts oliivõli

Serveerimiseks hapukoorekastet ja maitserohelist (tilli, murulauku..)

Puhastasin oad, et need potis vähem ruumi võtaks ja kiiremini pehmeks keeks. Kallasin ubadele niipalju vett peale, et vesi kõigi ubadeni ulatuks ja tõstsin poti tulele. Lisasin soola ja lasin ubadel pehmeks keeda (20-30 min). Kurnasin. Hakkisin küüslaugu võimalikult peeneks, lisasin ubadele, sorts extra virgin oliivõli ka peale ja segasin segamini. Serveerisin õrnalt soola ja pipraga maitsestatud jogurtiga ja riputasin värsket tilli peale.



Salted Green beans with Garlic


For 3 serves:
1 kg of bell beans (with pods)
so much water to cover the beans
1 teaspoon sea salt
2 garlic cloves, finely chopped
dash of extra virgin olive oil

Remove beans from the pod. Combine beans, water and salt in medium saucepan. stirring frequently over low-medium heat, cook until tender, about 20-30 minutes. Remove from the heat and drain. Add garlic and oil, stir. 


Serve with sour cream sauce (lightly flavored with salt and pepper) and green herbs (dill, chives etc.)

No comments:

Post a Comment