Sunday, May 1, 2011

Värvikirevad juurikavardad grilljuustuga


Meie vardasse aetud köögiviljad lihavõtete grillpeol said sama värvikirevad kui oli eilne Emirgran park.


Tõsi, osad tulbid hakkasid juba ära õitsema, aga sellele vaatamata oli silmailu ikka veel küllaga!


Olime kolmekesi kõik nii tublid, et jalutasime kodust mööda Bosphoruse kallast, mis on küll pisike ringiga minek kuid jalutamine seeest mõnusam, Emirgrani parki tulpe imetlema. Autoga sinnaminek oleks tähendanud ummikutes passimist, samal ajal kui meie saime nautida Istanbuli saabunud sooja kevadilma ja pisikest vahepeatust kohvikus. Imelik, et siinne kevad on nii pikalt veninud, et ma võiks isegi väita, et Eestis on puud samapalju lehte läinud kui siin. Väga imelik...


Nüüd siis aga värviliste grillvarraste juurde tagasi. Türgis on selline hea juust nagu Hellim (Halloumi), mis on valge ja kõva tekstuuriga, pisut nagu kumm hamba all :) kannatab kuumtöötlemist kenasti ega voola laiali. Sõbrantsik oli peale minu külastamist seda juustu ka Eesti kaubandusest ostnud ning grillida püüdnud, kuid see osutus kuidagi pudedaks, et võimatu oli teda vardasse saada ning ka grillimisel tahtis jooksu pista. Leidsime koos aga mingi sellise juustu nagu Grilljuust. See allus nagu Halloumi väga kenasti kuumusele. (Kahjuks tootjat enam ei mäleta aga juustu nimi oligi Grilljuust ja asetses kaupluses Halloumi kõrval.)

Vardasse ajasime:
1 punane paprika
1 oranz paprika
1 kollane paprika
2 tomatit
1 väiksem suvikõrvits
1 pakk Grilljuustu

Lõikasime kõik köögiviljad parajate suurustega tükkideks ning segasime kausis kokku natukese nn marinaadiga:

1-2 tl balsamico kastet
1-2 tl õli
sool ja pipar

Juustu lõikasime kuubikuteks ning ajasime köögiviljad koos juustutükkidega vardasse. Kuna meie olime köögitoimkonnas ja poisid olime usaldanud grilli äädre, siis ma täpselt ei teagi öelda, kaua neid vardaid grillima peaks, aga arvan, et 5 minutit igast küljest piisab küll. Ja jällegi on väga ilus ja maitsev lisand grillliha kõrvale olemas.




Grilled Veggies with Halloumi Cheese






3 different colors of paprika (red, orange, yellow)
1 zucchini
2 tomatoes
1-2 teaspoons balsamic vinegar
1-2 teaspoons olive oil
salt and pepper to taste
1 Halloumi Cheese (~200 g)

Cut the peppers in half, remove the seeds and stalks and cut into chunky pieces. Slice zucchini, cut the tomatoes into four. Mix veggies in a bowl with balsamic, oil, salt and pepper. Cut Halloumi into cubes. Thread all veggies and cheese onto wooden skewers and grill on each sides about 3-5 minutes. 


It's a nice side dish for your grilled meat.

No comments:

Post a Comment