Sunday, May 8, 2011

Maasikamoos nagu toormoos

Imelist ja päikeselist emadepäeva armsad emad!


2 150 g maasikamoosi (5x ~430g purki):
1 800 g puhastatud maasikaid (algselt oli 2 kg)
700 g suhkrut
5 g vanillsuhkrut

Puhastasin maasikad ja lõikasin nad pooleks. Panin koos suhkru ja vanilliga keedupotti ning segasin läbi. Tõstsin poti tulele, segasin aeg-ajalt, lubasin moosil tugevalt keema tõusta, lasin sel podiseda 2-3 minutit ja eemaldasin vahu. Keerasin kuumuse maha ning jahutasin moosi pea toatemperatuurile (1-2 tundi). Süütasin uuesti moosipoti all tule ning lasin veelkord tugevalt keema tõusta, uuesti 2-3 minutit ja eemaldasin veel vahtu. Uuesti kuumutamine paksendab moosi. Tõstsin kuuma moosi kuumutatud ja puhastesse purkidesse, kaanetasin tugevalt ja keerasin moosipurgid käteräti peale kummuli, kaas allapoole. Lasin jahtuda ning tõstsin külmkappi. 

Moos ei ole nii magus kui keedumoos tavaliselt ning meenutab pisut toormoosi maitset. Tõeliselt hea, teen niimoodi kindlasti veel paar portsu moosi. Üks väiksem 400g purk sai ühe korraga pannkookidega söödud, niimoodi seda moosi küll kauaks ei jätku... ;)




Strawberry Jam

This is the easiest recipe I know for strawberry jam without using a pectin. The jam is not so sweet as regular jam, with strawberry pieces and absolutely delicious. Must be stored in the refrigerator.


I
ngredients:
1 800 g fresh strawberries, hulled
700 g white sugar
5 g vanilla sugar


Cut berries in halves. In a heavy bottomed saucepan, mix together the strawberries, sugar, and vanilla. Stir over low heat until the sugar is dissolved. Increase heat to high, and bring the mixture to a full rolling boil. Boil about 2-3 minutes, stirring often and removing the foam. Let it cool down (1-2 hours). Bring the mixture to full rolling boil again and do the same as last time. Transfer to hot sterile jars, leaving minimum headspace, and seal. Let the jars to cool down up side down, and refrigerate.

Happy Mother's Day!

No comments:

Post a Comment