Friday, May 6, 2011

Kaerahelbepuder soojendava ingveriga

Selline ingverivürtsine soe hommikupuder on mõnus lohutus veidi külmemale ilmale, mis meil siin Istanbulis praegu on - päike küll paistab aga soojakraade napib ikka veel kuigi käes on juba maikuu?! Õue minnes tuleb tahtmine veel müts ja kindadki välja otsida ja sall soojalt ümber kaela mässida... Ei tahaks küll kuidagi uskuda, et kraadiklaas õigust näitab, tervelt 14 kraadi, tundub oluliselt külmem.

...et siis puder... kes mu härrat teab, siis meie peres võiks kõik söögid (magusad) rosinaid sisaldada, siis tema rõõmuks lisasin ka neid pudru sisse. Siit ka üks lugu: Ükskord kui ta ise endale putru keetis ja seda pisut palju sai, et pärast ülejäägi tahtsin koerale anda aga teatavasti koertele on rosinad kahjulikud, et siis noppisin rosinad pudru seest välja ja neid sai kokku nii palju, et ma pärast pidin härralt küsima, et mis puder see õieti oligi, kas Kaerahelbepuder rosinatega või Rosinapuder kaerahelvestega? :)



Kahele sööjale:
3 dl kaerahelbeid (tavalised)
~0,4 tl ingveripulbrit
5 dl piima
0,25 tl soola
lahke peotäis rosinaid
1-2 tl mett

Segasin potis kõigepealt kaerahelbed ingveripulbriga, lisasin külma piima, segasin läbi ja tõstsin poti tulele. Lisasin pisut soola ja  pestud rosinad. Segasin ja keetsin putru tasasel tulel kuni see muutus paksemaks ja kaerahelves pehmenes (u 5 minutit). Võtsin pudru tulelt, segasin sisse mee. Serveerisin banaaniviiludega.
Ootan juba homset hommikut, et putru keeta või hoopis pannkooke praadida, et uut maasikamoosi testida. :)


Comforting Oatmeal with Ginger and Raisins

Our family loves oatmeal! This time I experimented with ginger and raisins to add some kick. 


For 2 servings:
3 dl regular rolled oats
~0,4 teaspoon ginger powder
5 dl milk
0,25 tl salt
generous handful of raisins, washed
1-2 teaspoon honey (to taste)

Combine the oats and ginger powder. Mix in cold milk and salt and raisins, boil on medium heat for about 5 minutes, until done. Remove from heat and mix in honey.

Eat and enjoy this healthy meal!

No comments:

Post a Comment