Armsad jäised ahvatlused maiasmokkadele, millest on raske keelduda.
Munavahu kihi alla saab peita erimaitselisi jäätiseid, kombineerida võib pähklite, marjade ja nn aluskookidega.
Besee:
2 munavalget
näpuotsaga soola
1 dl puudersuhkrut
näpuotsaga sidrunhapet
Täidis:
3 dl jäätist
2 peotäit sarapuupähkleid
Põhjaks:
2 riisikooki (soolata)
2 spl apelsinimoosi
Keerasin praeahju 250 kraadile soojenema. Valmistasin ette jäätisepallid - hakkisin sarapuupähklid, täitsin 2 teeserviisi tassi jäätisega ja raputasin pähklipuru sinna peale. Asetasin tassid seniks sügavkülma kui beseed vahustasin.
Vahustasin munavalged koos vähese soolaga kohevaks vahuks, lisasin järk-järgult tuhksuhkru ning kõige lõpuks sidrunhappe.
Ladusin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile riisikoogid, mille peale määrisin moosi. Kummutasin tassist jäätiseportsud riisikookidele ja katsin besee kihiga, et jäätist enam kuskilt paistma ei jäänud. Küpsetasin ahjus 3 minutit kuni besee muutus pealt kergelt pruuniks. Magusrooga tuleb süüa kohe, et jäätis liialt sulama ei hakkaks.
Keerasin praeahju 250 kraadile soojenema. Valmistasin ette jäätisepallid - hakkisin sarapuupähklid, täitsin 2 teeserviisi tassi jäätisega ja raputasin pähklipuru sinna peale. Asetasin tassid seniks sügavkülma kui beseed vahustasin.
Vahustasin munavalged koos vähese soolaga kohevaks vahuks, lisasin järk-järgult tuhksuhkru ning kõige lõpuks sidrunhappe.
Ladusin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile riisikoogid, mille peale määrisin moosi. Kummutasin tassist jäätiseportsud riisikookidele ja katsin besee kihiga, et jäätist enam kuskilt paistma ei jäänud. Küpsetasin ahjus 3 minutit kuni besee muutus pealt kergelt pruuniks. Magusrooga tuleb süüa kohe, et jäätis liialt sulama ei hakkaks.
No comments:
Post a Comment