Sunday, November 8, 2009

Sotšnik

Minu esimene isetehtud muretainas. Teoorias tundub väga keeruline, kuid tegelikult üsna lihtne kui korra juba proovida. Enam ma ilmselt ei pea mure- või liivatainast poest ostma, saan teha taina oma maitse järgi kas soolase või magusa.


Traditsiooniline magus suutäis...

570 g jahu
100 g võid
290 g suhkrut
1 muna (kolmveerand lahtiklopitud muna tainasse, ülejäänud määrimiseks)
1 tl küpsetuspulbrit

180 g hapukoort
Täidis:
350 g kohupiima
1 muna
80 g suhkrut
30 g võid
60 g jahu
1 tl vanillisuhrut

Sõelu jahu lauale kuhjaks, raputa peale küpsetuspulber ning sega kergelt. Lükka jahu sõõriks, et keksele jääb näha puhas jahuta lauapind. Sega sõõris kokku kõik taina vedelad komponendid (toasoe või, muna, hapukoor). Lisa sinna ka suhkur. laiateralise noa abil tõsta jahusõõr keskele kokku ning haki läbi, et jahu seguneks vedela tainaosaga. Mingil juhul ei tohi sõtkuda, tainas hakkab venima, ning küpsetised ei jää pehmed ja muredad. Kui ained on omavahel kiirelt kokku hakitud, vormi kätega tainas batooniks ning tõsta alusega külmkappi puhkama (30 min).

Vahepeal sega kokku kohupiimatäidis. Sega kohupiimale sõelutud jahu, sulatatud või, suhkur, vanill ja lahtiklopitud muna. Tõsta täidis pritskotti.

Rulli külmast võetud tainas lauale lahti. Lõika vormi abi välja sakilise äärega rõngad. Pritsi kohupiimatäidist rõnga ühele küljele naerunäo kujuliselt ning tõsta taina teine külg kohupiima peale nii, et kohupiim jääb paistma. Määri pealt munamäärdega ning küpseta 200 kraadises ahjus kuldpruuniks.

No comments:

Post a Comment