Wednesday, November 11, 2009

Püreesupp tuunikala, kana ja kitsejuustuga

Kiireks ja kergeks kehakosutuseks.
Püree suppe teen tavaliselt külmkapist leiduvast. Hetkel olid siis mul kapis sellised asjad:

lillkapsas
külmutatud hernes
piim
tuunikala konserv (vees) 1 tk
ahjukana poolkoib 1 tk
kitsepiima hallitusjuust

Koguseid ma ei märkinud meelega, sest siis saab igaüks just oma maitsele vastava supi valmistada. Köögiviljad võib asendada omale sobivatega, ning tuunikala võib üldse ära jätta.

Tükeldasin lillkapsa õisiku väiksemateks tükkideks ning panin vähese soolaga maitsestatud vette keema. Lisasin pakist külmutatud herned. Keetsin u 10 min, kurnasin keeduvee ning valasin köögiviljad blender kannu. Lisasin sortsu kaupa peenestamise ajal piima kuni supp oli mulle paraja konsistentsiga. Valasin segu uuesti keedupotti tagasi.

Tükeldasin ahjukana suupärasteks tükkideks ning lisasin supile koos tuunikala konserviga. Lasin uuesti keema tõusta, ning keetsin tasasel tulel veel mõne minuti, et kala ja kana supis üles soojeneks. Supi paksust reguleerisin piimaga.

Maitsestasin soola, pipra ja ürtidega enda maitse kohaselt mõnusalt pipraseks.
Serveerisin kitsepiimast hallitusjuustuga.

..Soe supp sobis suurepäraselt tänasesse sombusesse sügisõhtusse.

No comments:

Post a Comment