Sunday, November 29, 2009

Pähkline mesimagus müsli

Kuidagi on nii juhtunud, et juba ammu on müslitops tühjana kapi peal kurvalt seisnud. Selle vea pidin täna hommikul kibekiirelt parandama ja krõbeda müsliga topsiku täitma.

8 dl täistera kaerahelbeid
2 dl sarapuupähkleid
1 dl koosose laaste
1 dl päevalille seemneid
2 tl linaseemneid
1 tl kaneeli
2 spl mett (kuhjaga)
3 spl kreekapähkli õli

Lülitasin ahju sisse, et ta 200 kraadile jõuaks soojeneda.
Valasin kaerahelbed kaussi koos kõigi lisanditega, pähklid hakkisin enne noaga väiksemaks. Mee soojendasin mikrolaineahjus vedelamaks, lisasin juurde õli ja segasin kokku. Mee-õli segu valasin kuivainete hulka ja segasin korralikult läbi. Kummutasin müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja röstisin ca 12 minutit. Poole aja möödudes segasin müslit plaadil, et see ühtlaselt pruunistatud saaks. Liiga tumedaks ei soovita ma röstida, siis tuleb kibe maitse juurde ja topsi ei ole müslit hea panna enne kui see on täielikult maha jahtunud.

No comments:

Post a Comment