Monday, February 8, 2010

Peaaegu Raffaello

Viimases trühvlitunnis tegin kahte erinevat trühvlit korraga, et saaksin kaks tundi ühes tehtud ja ma ainuüksi selle tunni pärast enam Eestisse ei peaks lendama.
Minu lemmik siin siis kõigepealt - juba koostisosi lugedes tundus mulle, et tulemuseks on Raffaello sarnased kommid - mandel, valge šokolaad ja kookos - superhea maitsekooslus, mida täiendab veel kommidesse lisatud brändi.


kommimassi jaoks:
50 g röstitud mandlilaastu
20 g maitsestamata toorjuustu
80 g valget šokolaadi
15 g puudersuhkrut
10 g brändit

kommi sisse peitmiseks kooritud mandel (u 25 tk)
katteks  kookoshelbeid (u 40 g)

Kaalusin ühte kaussi toasooja toorjuustu, millele kaalusin hulka puudersuhkru ning segasin siis hoolikalt, lisasin segule juurde veel ka röstitud mandlilaastud ning jätsin kausi seniks kõrvale kuni sulatasin vesivannil šokolaadi. Kui šokolaad oli täielikult sulanud ühendasin segud omavahel ning kõige lõpuks valasin hulka ka kübeke brändit. Koolimaja oli sel päeva külm, sest õues paukus kõva pakane ning kommimass hakkas kiirelt hanguma ning ei pidanudki kaua ootama kui sain kaaluda 10 tükid, mille keskele pistsin kooritud mandli ning veeretasin küpsetuspaberi peal kenasti ümmarguseks palliks. Veeretasin komme ka kookoshelvestes ning sättisin kommipaberisse ning tõstsin külmkappi hanguma.

Kuna mul oli mandlilaast juba eelnevalt röstitud ning klassiruum külma võitu, said mu trühvlid üllatavalt kiiresti valmis. Iseenesest võib mandlit röstida nii kuival praepannil kui -ahjus. Ja kui mandleid on vaja siiski kergelt pruunistada, siis enne kommi sisse panekut peavad nad olema täiesti maha jahutatud.

No comments:

Post a Comment