Tuesday, February 16, 2010

Troopiline petijäätis

See on see, kui võõramaa keelt ei oska, siis võib poes ostukorvi sattuda nii mõnigi "huvitav" toode. Olin meeldivalt üllatunud, et siinne piim maitseb täitsa naturaalse piima moodi ning tahtsin poes uue pudeli järele haarata, kuid seda sama marki päris ei olnud, mis ühes teises kaupluses, sattus minu külmkappi hoopis pett. Kuna ma ei armasta petti niisama juua ning kohe ei tahtnud alla anda ja seda prügikasti lennutada, proovisin leida võimalust peti kasutamiseks. Sellest siis ka selline huvitav mõte - petist jäätis.

Üllatav kui hea koosluse saab peti hapuka maitse, banaani magususe ja apelsini värskusega.

1 dl vett
2 dl suhkrut
1 banaan
5 dl petti
2 dl värskelt pressitud apelsinimahla (2 apelsini)

Mõõtsin keedukastrulisse suhkru ja vee, ning kuumutasin siirupiks - segasin kuni suhkru sulamiseni ning lasin keema tõusta. Tõstsin poti tulelt ning jätsin jahtuma kuni võisin selle külmkappi tõsta.
Purustasin kahvliga banaani ning panin selle koos peti ja suhkrusiirupiga külmutusnõusse, valasin peale ka värskelt pressitud apelsinimahla (koos viljaliha tükkidega). Vahustasin miksriga kõik kergelt läbi, et paks suhkrusiirup igale poole ühtlaselt jaotuks ning asetasin anuma sügavkülma. Selliseid jäätiseid valmistades tunnen suurt puudust jäätisemasinast, sest ilma selleta ei saa tulemus nii pehme kui peaks, kuigi seekord käisin jäätist iga poole tunni tagant uuesti mikserdamas, aga lõpuks oli ikka üks suurem ja kõvemat sorti tükk, mida enne serveerimist oleks hea saumiksriga läbi töödelda.

Suurepärane kokteil saab kui lisada jäätisele hulka vahuveini ning saumikserdada ühtlaseks.


Kuna ma ei ole veel koju kõrsi varunud, tuli seda mekkida lusikatega :)

No comments:

Post a Comment