Sunday, February 14, 2010

Sõbrapäeva lambakarree

Sõbrapäev - mõned inimesed armastavad ja ootavad seda päeva ning teevad õhinaga vastavaid ettevalmistusi; mõned vihkavad, seda ilmselt peamiselt südamesõbra puuduse või kaotuse tõttu; mõned arvavad, et mis pühad need sellised üldse on, isegi vaba päeva selle puhul ei anta... Jah, minu puhul siiski argipäev kuidagi taandub ning head soovid ja mõtted kipuvad esile...
Ülevam meeleolu, pidulikum õhtusöök...


kahele:
400 g lambakarreed (lahtilõigatuna)
1 dl punast veini (magusamapoolset)
sorts õli praadimiseks
maitstamiseks soola, pipart, SantaMaria Forest Blend maitseainesegu
1 dl granaatõuna mahla
1 spl mett

salat:
jääsalat
kurk
tomat
sibul
2 spl oliivõli
1 spl mett
1 spl veiniäädikat
soola, pipart, SantaMaria Forest Blend maitseainesegu

Praadisin liha kuumal pannil vähese oliivõliga mõlemalt poolt pruuniks, raputasin peale soola, pipart ja maitseainesegu ning valasin juurde sortsu punast veini, granaatõuna mahla ning natuke mett  ja jätsin selle tulele podisema. Niikaua kui liha pannil valmis, oli parasjagu aega teha salatit. Tükeldasin kõik salatisse minevad köögiviljad, segasin väikses kausis salatikastme õlist, meest, veiniäädikast ja maitseainetest ning valasin salati selle vedelikuga üle.
Liha oli valmis kui veinist ja mahlast oli vedelik enamjaolt ära auranud, lihatükkidele oli mõnus paksem kaste tekkinud.
Serveerisin taldrikule salatikuhja, sättisin lihatükid selle najale ning kõrvale klaas punast veini, selle toreda päeva tähistuseks - jah, Pidulik!

No comments:

Post a Comment