Friday, January 8, 2010

Pähkli trühvel

Täna tegin koolis trühvleid, panen juhised siia ka kirja enne kui retsept meelest läheb.




50 g tumedat šokolaadi
Täidis:
100 vahukoort
150 g tumedat šokolaadi
10 g brändit
50 g röstitud hakitud pähkleid

Kõigepealt tegin täidise. Selleks kuumutasin vahukoore keemiseni, tõstsin kausi tulelt, lisasin juurde šokolaadi tükid ning segasin hoolikalt kuni šokolaad kõik ära sulas. Jahutasin segu veits, lisasin brändi ja asetasin täidise külma, vahepeal seda piilumas ja segamas käies. (Koolis oli kasutusel šokolaadi laastud ja mittenaturaalne vahukoor, kuid usun, et tavalistest poest saadavatest materjalidest tuleb ka samamoodi hea tulemus.)

Seni kui täidis jahtus ja hangus oli aega ette valmistada šokolaadi korvikesed. Sulatasin vesivannil tumeda šokolaadi ning väikese pintsli abil määrisin paberist kommivormid šokolaadiga seest kokku. Tegin neid umbes 25 tk, kui kõik said määritud, katsin kõik uue õhukese šokolaadi kihiga. Niimoodi tegin veel ka kolmas kord. Asetasin korvikesed väheseks ajaks külma hanguma, et paberit oleks kergem eemaldada.

Kui olin saanud kõik korvikesed paberi seest välja arutud, panin täidise pritskotti ning pritsisin vormid kenasti täis. Täidise alla peitsin veel ka pisut hakitud pähkleid. Pähkleid raputasin veel ka kommide peale. Kaunis!

Nii lihtne see oligi. Head meisterdamist!

2 comments:

  1. Saime suurt innustust Sinu trühvlitegemisest ja juba nõutakse uusi!

    ReplyDelete
  2. Mul on väga hea meel selle üle! Üks eesmärk blogiga täidetud - innustada teisi uusi asju proovima, katsetama, näidates, et kokkamine pole üldse midagi keerulist. :)

    ReplyDelete