Tuesday, May 4, 2010

Halvaa-seesamijäätis

Tegin ükspäev praktikal jäätist. Mõtlsin miskit väga Türgile omast valmistada, halvaa ja seesamid tundus õige valik. Restoraniomanik arvas, et see oli kõige parem jäätis üldse, mis ta saanud on! Loodan, et ta seda pisutki tõsiselt mõtles, mitte ei öelnud ainult viisakusest. :) Postitan siis selle siia kaa, eks saate ise järele proovida.

Retsept:
5 dl piima
100 g suhkrut
3 spl kvaliteetset seesamihalvaad + 1 spl jäätisesegule
5 g musti seesamiseemneid
5 dl vahukoort

Kuumutasin piima koos suhkruga paksupõhjalisel pannil, kogu aeg vispliga segades kuni segu muutus venivaks. Sellise koguse puhul võttis see mul aega umbes 15 minutit. Võtsin poti tulelt. Vispeldasin kuumale segule hulka peenemaks hakitud halvaa ning seesamiseemned. Lasin täiesti maha jahtuda. Parem oleks kui oleks aega veel lasta külmkapitemperatuurile jahtuda.
Vahustasin vahukoore kohevaks ning lisasin õrnalt segades juurde piima veniva massi. Segasin juurde ka peenemaks hakitud halvaa ning valasin vahuse massi külmutusnõusse, sulgesin selle õhukindlalt ning lasin sügavkülmas 4-5 tundi külmuda.
Enne serveerimist on hea jäätis tavalisse külmkappi tõsta 15 minutiks, et jäätiselusikaga oleks lihtsam palle veeretada.


Halva Sesame Ice Cream


You need:
5 dl milk
100 g sugar
3 tablespoon sesame halva + 1 tablespoon for ice cream
5 g black sesame
5 dl whipped cream


In a heavy sauce pan combine together sugar and milk. Boil it about 15-20 minutes whisking continuously to get thick elastic consistence in mixture. Remove from heat and add halva and sesame seeds. Stir well and let it cool completely. Better if you have time to cool it in refrigerator overnight.


Whisk whipped cream until stiff peaks form. Fold whipped cream into cold milk mixture, add halva and place in a freezer proof container. Freeze until you’re ready to eat – give it at least 4 hours.

No comments:

Post a Comment