Monday, May 17, 2010

2 pitsat juuretisega leival

Nädalavahetus on olnud nii toimekas, et siia polegi aega saanud midagi kirja panna. Proovin kõik ilusti tagantjärele postitada sest huvitavaid tegemisi oli meil nädalavahetusel köögiski. Eile tegin veel ühte rabarberikooki, aga see kahjuks ei õnnestunud nii nagu ma tahtsin, maitse oli küll superhea aga kaubanduslikku välimust polnud (selle kohta postitust ei tule) :) ...Üks rabarberi vars on mul veel alles ehk viimane kook õnnestub jälle. Homme on oodata kalleid külalisi Eestist, ehk toovad nemadki külakostiks miskit Eestimaa mullast, sai tellitud veel rabarbereid ning pisut hapuoblikaid, et suppi teha.

...Eelmise postituse kommentaariks, et naabrid olid rabarberite olemasolust täiesti teadlikud - naabrimees meenutas oma ema suurepäraseid küpsetisi kodus USAs. Nad imestasid ja olid rõõmsad, et me raatsisime miskit nii erilist nendega jagada.

Järgnev pitsade retsept pole midagi keerulist ega uudset pitsade mõistes. Pigem mulle meeldib mõte, et saan juuretisega leivale nii palju erinevaid katteid valmistada - igale maitsele midagi.


Salaami pitsa jaoks:
0,5 koorikleiba
paprikat
tomatit
juustu
oliive
lahkelt Salaami vorsti


Juustu-tomatipitsa jaoks:
0,5 koorikleiba
juustu
paprikat
tomatit
oliive

Koorikleiva küpsetasin nii nagu ma seda ikka varemgi olen küpsetanud, poolitasin selle horisontaalselt kaheks leivarattaks ning asetasin ettevalmistatud küpsetusplaadile kooriku pool allapoole.

Edasi pole midagi keerulist, suhtusin loominguliselt ning kasutasin neid asju, mis mul laupäevahommikul köögis leidus. Ühe tegin vastavalt enda maitsele ilma vorstita ning teise leiva katsin Härra rõõmuks lahkelt Salaami viiludega. Ladusin kõik ilusti leivarataste peale ning küpsetasin 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit kuni juust sulas ning Salaami vorst sai ilusad pruunikad servad.



2 Pizzas - Salami and Cheese Tomato Pizza on Sourdough Rye Bread

For Flat Rye Bread:

approximately 1/4 - 1/3 sourdough bread pastry (only thin cover for pie dish, I used 30 cm round dish)

Preheat your oven to 230 C degrees. Bake your bread 4x10 minutes, starting from 230 C and decreasing temperature every 10 minutes to 220, 200, 180 C degrees. The flat bread will be only 1,5-2 cm thick. Let it cool under the towel.


For Salami Pizza:
0,5 flat rye bread
chopped paprika
chopped tomato
grated cheese
sliced salami
olives

For Cheese Tomato Pizza:

0,5 flat rye bread
chopped paprika
chopped tomato
grated cheese
olives

Cut carefully your bread to two even layers. Place bread layers on baking sheet bread crust down.


Preheat your oven to 200 C degrees.

 

You can use any topping of your own. The purpose of this post is to show you how many different pizzas or pies you can make useing this healthy sourdough flat rye bread. I am just giving a topping of what I used that day.

Place all toppings as you like on the breads and bake about 15 minutes. And then serve them hot. You can sprinkle some more Parmesan, chopped greens and pepper flakes if you like.

No comments:

Post a Comment