Sunday, May 23, 2010

Lihtne tomati-hakklihasupp

Istanbuli on saabunud külmalaine, meil on "Londoni suvitajad" külas, kaasas vaid õhukesed suvised riided. :) Laename neile nüüd vihma ja tuule kaitseks oma kampsuneid ja jopesid. Aga muidu on vahva. Jälle olen pisut rohkem Istanbuli tundma õppinud ning ikka on veel kohti, kuhu tahan minna ja mida veel kindlasti näha.

Tegin umbes nädal tagasi kodus tomatisuppi ning sain kommentaari, et seda võiks meil tihemini teha... Sai siis eilegi veel seda suppi tehtud ka kallite külaliste kosutuseks. Supp on hea soe ja kiiresti valmiv ja ei ole väga kaloririkas ka hilisõhtuseks söögiks kui õhtu pikale peaks venima.


Supp neljale:
400 g veise hakkliha
3 suuremat küüslaugu küünt
1 roheline paprika
2 tšillipipra kauna
1 liiter tomatimahla

Praadisin wok-pannil hakkliha igast küljes mõnusalt pruuniks ning küpseks. Lisasin praadimise lõpus hakitud küüslaugu. Viimaks lisasin hakitud paprika, tšillipipra ja tohmatimahla ning lasin keema tõusta, keetsin umbes 5 minutit kuni supp pisut paksenes. Maitsestasin veel pisut soola ja musta pipraga. Ja valmis ta oligi.
Serveerides võib veel supile maitserohelist või hakitud  sibulat lisada, parmesani juust sobib supi juurde ideaalselt.

So Easy Tomato and Minced Meat Soup


Soup for 4 servings:
400 g minced beef
3 garlic glove
1 green paprika
2 chili pepper
1 liter tomato juice

Heat minced meat in the wok-pan until well done and add chopped garlic, heat some more. Add chopped paprika, chili pepper and tomato juice, season with salt and black pepper. Boil about 5 minutes until soup thicken a bit and it's ready to serve. You may serve with chopped greens, onions or greased parmesan cheese.

No comments:

Post a Comment