Wednesday, August 25, 2010

Krõmpsuv ja vürtsikas kikerhernesalat

...jätkan siis Türgi ja kikerherneste teemadel :)

Kõigepealt eilne pediküür... Kohe ilus on oma roosade küüntega varbaid vaadata! :P ...Pealegi laki värvi nimetus oli "Cute as a bottom" :)) päris hea nime ikka leiutanud see ESSIE oma lakile eks! Okei. Ilusalong oli ise ka selline roosavahune sitsi-satsiline printsessi stiilis miljööga. Ja mis meile kõige enam meeldis, oli see, et pisikeste detailidega oli viitsitud sisustuses ja teeninduses vaeva näha. Alustades nikerdustega mööbli, vanaaegsete veevalamiskannude ja kingakorvikestega ning daamidele pakuti šikkidest martiniklaasidest jahutavat sidruni-piparmündi limonaadijooki (mis ilmselt kohapeal valmistatud oli) ...igatahes tekitas sealviibimine mõnusa tunde juba aunüksi teenust saamatagi. Nii, ja kuna mina väga suure "pediküüritaja" kogemusega pole, siis mina jäin saadud teenusega enamvähem rahule. Eks alati saa ju miskit paremini teha eks ;) Üldiselt tundus kõik kenasti hügieeniline, pisut segadust küll tekitas neil see, et olime pediküüriteenust kolmekesi korraga nautimas ning neil oli seal türgipäraselt jälle pisut tööjaotusega tegemist, et siis läks neil sassi, mis juba tehtud ja mis mitte, üldiselt laabus lõpuks kõik kenasti ning meie palvetele tuldi vastu. Ja päeva lõpetuseks arvasime, et lähme sinna ilmselt veel teinegi kord plikadega lõunapoolikut veetma ja tähtsaid maailmaasju arutama. ;)

Nüüd siis kikerherneste kord.
Mul sai neid hummuse jaoks liiga palju keedetud, et sain veel maitsva türgipärase lihtsa salatigi.


Vaja läheb:
u 2 dl pehmeks keedetud kikerherneid (või kikerherne konservi)
1 väike sibul
2 punast paprikat
    kastme jaoks: 
    2 spl oliivõli
    1 spl balsamiäädikat
    0,25 tl meresoola
    1 spl mett
    1 tl vürtsikat punast kebabi (liha) maitseainesegu (sisaldab: tšillit, paprikat, oreganot, sidrunhapet, soola, pipart, ja midagi kindlasti veel aga täpselt ei oskagi öelda, sest ostan seda lahtiselt oma lemmikpoekesest siinselt maitseaineturult.)

Puhastasin paprika ja sibula ning hakkisin peenikesteks ribadeks. Segasin kausis kokku kikerhernestega. Kastme segasin eraldi väikeses kausis kokku. Maitse peab tulema magus-hapu parajalt soolane ning vürtsine,et suu pärast ikka õhetaks.Valasin kastme salatile, segasin läbi ning serveerisin.

Salat sobib nii iseseisva kerge söögina, eelroana kui ka pearoa kõrvale serveerimiseks.


Crunchy and Spicy Chickpea Salad




You need:
~2 dl cooked chickpeas (or canned)
1 small onion, sliced
2 red paprika, sliced
    For dressing:
    2 tablespoons olive oil
    1 tablespoon balsamic vinegar
    0.25 teaspoon sea salt
    1 tablespoon honey
    1 teaspoon red spicy kebab (meat) spice mix (contains: chili, red paprika, oregano, lemon acid, salt, pepper and certainly something more but I'm not precisely sure, because I buy it in bulk from our local market.)

Combine chicpeas, onion and paprika in medium bowl. For dressing whisk all ingredients together in a small bowl, drizzle over the salad, and serve.

No comments:

Post a Comment