Friday, May 14, 2010

Maasikakook rabarberi üllatusega

Täna (st tegelikult eile) on lõpuks plaanis minna üle tänava naabritele külla. Juba enne päriselt siia kolimist lubasime neile külla minna, sest naabrinaine on lapsega päeval kodus ja meil oleks ju tore vahest koos aega veeta. Ta lubas mulle kohalikku elu tutvustada, aga näe pole aega saanud veel korralikult omavahelgi tutvuda - eks esimene samm olegi kõige raskem. Naaberinaine on vist Malaisiast ja naabrimees Ameerikast pärit. Tänaval paar korda oleme trehvanud ja põgusalt vestelnud ning lubanud mõni õhtu läbi astuda - täna saab see siis lõpuks teoks ja ei möödunud aastatki!? hihihiii... 5 kuud vaid.

Niisiis, et mul on käsil rabarberikoogid, nendele, ma loodan, pole rabarber võõras asi. Eks paistab. :)


100 g võid
200 g suhkrut
50 g keefiri
3 muna
210 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
u 300 g rabarberi kuubikuid
1,5 tl kaneeli
3 spl suhkrut
u 200 g värskeid maasikaid
puudersuhkrut veidi jahtunud koogile

Kõigepealt puhastasin ja hakkisin rabarberid ning segasin kausis kokku kaneeliga. Teise kaussi pesin ja puhastasin maasikad.
Keerasin ahju 180 kraadile soojenema ning valmistasin ette lahtikäiva ümmarguse koogivormi, servad määrisin võiga kokku ning põhjale panin küpsetuspaberi.

Vahustasin ühes kausis või, suhkru ning keefiri heledaks ja kohevaks. Lisasin vahustamist jätkates ükshaaval munad. Lõpuks miksri aeglasel käigul segasin juurde ka jahu, mille sisse oli küpsetuspulber ning vanillsuhkur segatud. Valasin pool tainast võiga määritud koogivormi. Silusin pealt siledaks. Jagasin rabarberid ühtlase kihina tainale ning raputasin umbes 3 spl suhkrut peale. Valasin uue tainakihi ning silusin pealt jälle siledaks. Poolitasin maasikad ning sättisin koogile nii, et terve koogi pind oli maasikatega kaetud. (Maasikaid koogi sisse ei surunud.) Tõstsin vormi ahju küpsema 70-75 minutiks. Seni kuni maasikate vahelt paistev tainas oli ilus kuldpruun. Lasin koogil lahtise uksega ahjus jahtuda umbes 10 minutit.
Võtsin koogi vormist välja, puistasin tuhksuhkrut peale ning sõime kooki soojalt. (Kuid külmalt on ka väga hea!)



Strawberry Cake With Rhubarb Supprise

100 g unsalted butter
200 g sugar
50 g kephir (buttermilk, yogurt or sour cream)
3 eggs
210 g all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla sugar
~ 300 g rhubarb, finely chopped
1,5 teaspoon cinnamon
3 tablespoons sugar
~ 200 g strawberries

icing sugar for decorating

First chop rhubarbs and in a bowl, mix them with cinnamon. Set aside.

Pre-heat your oven to 180 C degrees and butter round baking dish and line the base with parchment paper.

With an electric mixer, cream butter, sugar and kephir till light and fluffy. Dribble in the eggs one bu one and beat till incorporated in the batter. Add vanilla sugar. Sieve over flour and baking powder and mix till smooth. Pour half of the batter into prepared pan and smooth out the top with a spatula. Spread rhubarbs on the top, add 3 tablespoons sugar if desired and cover with second half of batter and smooth out the top. Cut strawberries in half and arrange them on top, don’t press the fruits down into the batter. Decorate as desired.

Bake for 70-75 minutes or until batter is golden brown between strawberries. Leave the cake to cool in the oven for about 10 minutes. Unmold the cake and transfer to serving plate. Dust the cake with some icing sugar if desired. 

Enjoy it when it's still warm. But in the next day it will be soft and delicious as well.

No comments:

Post a Comment