Thursday, May 13, 2010

Rabarberi-maasika koogikesed

Lõpuks sain kätte kaua oodatud rabarberid! Suured tänud kallitele kodustele! Ja mul läks ikka jube hästi, tellisin paar vart rabarbereid, sain veel suitsukala kaa, milline luksus! :)

Viisin siis ühe varre praktikalegi kaasa, seal keegi polnud varem sellist asja näinud. Päris imelik mõelda eks :) Pakkusin neile seda toorelt proovida ning tegin siis neile ühte rabarberikooki ka. Hilisemat serveerimist silmas pidades tegin individuaalsed portsjonid - jagasin kõik koostisosad 7 serveerimiskausi vahel ning veel 5 pisikest topsigi sai täidetud, et köögipersonal ka kooki proovida saaks. Kodus oleks ma selle lihtsalt plaadikoogina teinud.


Põhi:
125 g võid
80 g suhkrut
1 muna
150 g jahu
Rabarberi-maasika kiht:
250 g rabarberitükke
2 tl kaneeli
1 tl muskaati
300 g maasikaid
Kate:
30 g vahukoort
50 g valget šokolaadi
250 g maitsestamata jogurtit
1 muna
5 g vanillisuhkrut
80 g suhkrut

Keerasin ahju 180 kraadile soojenema ning võitasin kuumuskindlad magustoidukausid. (Kooki võib teha ka plaadikoogina kõrgemate servadega küpsetusplaadil.)

Vahustasin või suhkruga, lisasin vahustamist jätkates muna. Kohevale vahule segasin käsitsi juurde sõelutud jahu ning vooderdasin saadud tainaga koogivormi põhjad.

Puhastasin rabarberi ning lõikasin väikesteks tükkideks, segasin kokku kaneeli ning muskaadiga. Eraldi kaussi tükeldasin aedmaasikad. Jaotasin rabarberid ühtlaselt tainale ning sama moodi toimisin ka maasikatega.

Katte jaoks kuumutasin vahukoore keemiseni, lisasin juurde valge šokolaadi tükid ning segasin kuni šokolaad sulas. Segasin miksri abil kokku jogurti ning muna, lisasin juurde suhkrud ning lõpuks ka sulatatud šokolaadi. Valasin katte koogile ning ajasin ühtlaselt laiali. Küpsetasin oma koogikesi 30-35 minutit. (Plaadikoogile oleks ma ilmselt 10 minutit küpsetusaega juurde lisanud.)

Serveerisin ahjusoojalt külma vanillijäätisega - neile meeldis! Ja mulle kaa! :)

Rhubarb Strawberry Cake

For the pastry:

125 g unsalted butter
80 g sugar
1 egg
150 g all-purpose flour
For rhubarb strawberry layer:
250 g rhubarb, finely sliced
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon nutmeg
300 g strawberries, chopped
For the cream:
30 g cream
50 g white chocolate
250 g unsweetened yogurt
1 egg
5 g vanilla sugar
80 g sugar


Pre-heat your oven to 180 C degrees and butter individual cake dishes or just one big baking sheet.


In the bowl with electric mixer, cream the butter and sugar together until light and fluffy. Add the egg beating well until combined. Gradually add the flour and mix until just combined. Pour the cake mixture into the prepared tin(s) to cover the bottom evenly.


In the bowl mix sliced rhubarbs, cinnamon and nutmeg, spread the mixture to the batter. Spread chopped strawberries as third layer.


For the filling cream, heat cream in saucepan add chopped chocolate and stop heating. Stir until chocolate is melted completely. In the bowl with electric mixer, mix together yogurt, egg, vanilla, sugar and lastly melted chocolate. Pour mixture over strawberry layer and spread evenly all over the cake.


Bake 30-35 minutes if you are useing individual dishes and 45 minutes if you are useing big baking sheet.


Serve warm with vanilla icecream.

2 comments:

  1. Kõlab maitsvalt ja väga kaunis!

    ReplyDelete
  2. Ülle, tänan sind! :) Ma tegin veel eile ka ühte rabarberikooki, aga hetkel on mu lemmik maasikakook rabarberi üllatusega. Soovitan seda sul kindlasti proovida.

    ReplyDelete