Saturday, May 1, 2010

Ahjumunad vürtsikas tomatikastmes

Käisime eile Bosphoruse peal ühes ujuvas restoranis, väga muhe koht oli ja megahea söök! Tahan sinna suvel kindlasti tagasi minna, sest siis on seal avatud restoran õues, kus on ka bassein - päris huvitav oleks lõunasööki nautida ja end vahepeal basseinis jahutada. ...saaks küsida, et kus on mu vihmavarjukesega jahutav koketeil? :)


Hommikusöök neljale:
1 sibul
oliivõli praadimiseks
200 g maitsestamata tomatikastet
4 kirsstomatit
2 paprikat
2 tšillipipart
4 muna
soola, pipart
maitserohelist

Panin ahju 200 kraadile soojenema ning määrisin klaasist neljakandilise ahjuvormi õliga kokku.

Tükeldasin sibula ning praadisin pannil klaasjaks, valasin tomatikastmega üle ning kuumutasin veel veidi. Lisasin tükeldatud paprika, tšillipipra ning tomatid. Kuumutasin segades veel umbes 5 minutit. Maitsestasin soola ja pipraga ning valasin selle siis ahjuvormi. Tomatikastme peale lõin ettevaatlikult lahti 4 muna, jahvatasin veskitest veidi soola ja pipart peale ning tõstsin vormi ahju umbes 15 minutiks, kuni munavalge oli hüübinud ning kollane keskelt veel veidi vedel. Võtsin vormi ahjust välja ning puistasin maitserohelisega üle. Tõstsin taldrikule veidi tomatikastet ning sättisin praemuna selle peale. Kõrvale võiks serveerida krõbedat röstsaia või ahjusooja kuklit.




Eggs from oven with spicy tomato sauce


Serves 4:
1 onion
olive oil
200 g tomato sauce
4 cherry tomatoes
2 paprika peppers
2 chili peppers
4 eggs
salt, pepper for seasoning
greens


Preheat oven for 200 C degrees and grease your baking dish with olive oil or butter.


Place frying pan on medium heat, add some oil and chopped onions, saute till translucent. Add tomato sauce and heat it up. Add chopped paprika, chili and tomatoes, stir for more 5 minutes, season with salt and pepper. Transfer tomato sauce to the baking dish, gently place the eggs one by one on to the tomato base, season again. Bake about 15 minutes for a soft yolk. Remove from oven and sprinkle shopped greens on top. Serve with crispy toast.

No comments:

Post a Comment