Monday, May 3, 2010

3-juustu-spinatipirukas juuretisega leival

...Loen siin erinevaid eestikeelseid blogisid... pea kõik küpsetavad värsketest rabarberitest maitsvaid kooke. Nii isu ajab peale! Ma ei ole siin rabarberit kaubanduses kohanud ning kui uurisin oma praktika restoranist, et kas nad saaksid mulle seda sinna muretseda, et kooki küpsetada, siis mulle tundus, et neile oli see täiesti tundmatu aiasaadus (jaa, näitasin neile internetist pilti ja puha :S). Tellisin siis endale Eestist rabarbereid. Loodan, et järgmine nädal õnnestub minulgi rabarberikooki küpsetada ja koduseid maitseid nautida. :)

Küpsetasin eile leiba ning tegin seekord juba meelega pisut rohkem leivatainast kui ainult kahe leiva jagu, et saaksin leivapõhjale erinevaid pirukaid katsetusteks teha. Siin siis esimene pirukas minu poolest koorikleivast, lähipäevil kavas teha veel teinegi pirukas teisest poolest.


Koorikleib pitsavormis:
umbes 1/4 - 1/3 leivatainast (et katta vormi põhi õhukese kihina)

Koorikleiva küpsetasin eelmine päev 30 cm läbimõõduga pirukavormis koos teiste leibadega, kuid ahju panin alles siis kui olin juba korra 10 kraadi võrra leivaküpsetamise temperatuuri allapoole keeranud, ning küpsetasin koos teistega lõpuni. Leib kerkis ja küpses umbes 1,5-2 cm paksuseks.


Juustu-spinatipirukas:
0,5 koorikleiba
2 muna
180 g maitsestamata toorjuustu
40 g riivitud Parmesani juustu
40 g riivitud tugevamaitselist Gouda juustu
50 g hakitud värsket spinatit
2 hakitud küüslauguküünt
soola, pipart

Lõikasin koorikleiva horisontaalselt pooleks ning kasutasin täna selle piruka jaoks ainult ühe poole (teise poole jaoks on mul pisut teine plaan, sellest kunagi hiljem). Asetasin leivaratta võiga määritud pirukavormi.

Segasin kausis kokku muna ja toorjuustu, lisasin küüslaugu, juustud ning spinati, maitsestasin pisut soola ja pipraga. Juustu-munasegu valasin koorikleivale ning ajasin ühtlaselt laiali. Küpsetasin 200 C kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni juust hakkas isuäratavalt pruuni jumet võtma.

...Ei tea, kas minu kõht oli tänast lõunasööki oodates nii tühi või oli see pitsamoodi asi lihtsalt vastupandamatu, et ma ei saanud enne pidama kui pool oli söödud.

3 Cheese Spinach Pie on Sourdough Rye Bread

For Flat Rye Bread:
approximately 1/4 - 1/3 
sourdough bread pastry (only thin cover for pie dish, I used 30 cm round dish)

Preheat your oven to 230 C degrees. Bake your bread 4x10 minutes, starting from 230 C and decreasing temperature every 10 minutes to 220, 200, 180 C degrees. The flat bread will be only 1,5-2 cm thick. Let it cool under the towel.

For Cheese Spinach Pie:
0,5 flat rye bread
2 eggs
180 g cream cheese
40 g grated Parmesan cheese
40 g grated Gouda cheese
50 g chopped fresh spinach
2 chopped garlic
salt, pepper


Cut carefully your bread to two even layers. You can make 2 pies if you double the Pie filling recipe but you can save second layer for another pie that I will post soon. Grease the pie dish with butter and place bread layer in.

Preheat your oven to 200 C degrees.


In a large bowl whisk together eggs and cream cheese. Add garlic, cheeses and spinach. Season with salt and pepper. Pour the mixture on the bread, spread it evenly. Bake your pie about 10-15 minutes until the pie filling is set and cheese golden brown. 

Serve in generous slices cause you'll want some more! :)

No comments:

Post a Comment