Wednesday, October 27, 2010

Soojendav kanahautis rukola salatiga

Eile oli jälle toimetamist, et blogi jäi unarusse aga retsepte mul muudkui kuhjub ja kuhjub... Ma tõesti loodan, et varsti saan uuesti järjele oma blogimisega, sest ilmateade lubab vihmaseid ilmu siia Istanbuli kanti. Aaa, tegelt ei tea midagi, kuidas mul selle ajaga on edaspidi.. sest, meil on siin ka selline sooduspakkumiste portaal nagu Eestis, et iga päev on igasuguseid erinevaid sooduspakkumisi.. ja oleme sealt juba soetanud kaks erinevat voucherit ja mõlemad kokkamise teemalised.. sushi meisterdamine ja küpsiste kaunistamine. Väga vahva, saab jälle osavamaks ja targemaks! Ootan juba põnevusega!

Teisipäev tähendab viimasel ajal minu jaoks sõbrannaga turule minemist (tore traditsioon). Sain tublisti oma külmkapi varusid täiendada... juustud, oliivid, viigimarjad, kõrvits jne jne... Ma peaks ka popi ratastega turukoti soetama, et kaamelistaatusest väljuda :). Seekord oli turul uus üllataja hurmaa. Hetkel ~20 kr/kg, huvitav, mis selle hinnaga siis saab kui tipphooaeg päris käes? Vähem kui 10 kr/kg? Mulle sobib igatahes! Ja viimaks ostsin ka kilo kastaneid, eks näis, kuidas mul need õnnestuvad...

Nüüd siis meie nädalavahetuse "kanasalati võistluse" I koht!


Kanahautise jaoks:
pisut õli liha pruunistamiseks
4-5 kana kintsuliha tükki
natuke soola liha maitsestamiseks
1 porgand, ribadeks lõigatuna
1 sibul, ribadeks lõigatuna
3 küüslauguküünt, viilutatud
1 tl kuivatatud tüümiani (türgi keeles: kekik :))
0,5 tl türgi punast vürtsist kebabimaitseainesegu
2 spl Worcestershire kastet
1 punane paprika, ribadeks lõigatuna

Praadisin kanaliha tükid mõlemalt poolt kuumas õlis pruuniks, siis alles maitsestasin liha soolaga. Lisasin kanale porgandid ning kaane all tasasemal tulel lastin neil seal haududa umbes 5 minutit.  Lisasin sibula, küüslaugu, maitseained ja Worcestershire kastme ning lasin kaane all veel umbes 20 minutit haududa, vahepeal käisin segamas ning kanatükke ümber pööramas kuni lõpuks juurviljad olid pehmed ning kaste mõnusalt kana ümber (vedelik peaks olema lõpuks ära auranud). Lõpuks lisasin paprika ning kuumutasin veel õige pisut (2-3 min), et paprika jääks pisut krõmpsuv. (Võibolla Eesti kanaliha ei tahagi nii pikka haudumist, siinne oli pisut vintskemat sorti.)

Samal ajal valmistasin ka salati.

Salati jaoks:
~75 g puhastatud rukola lehti
1 tl kvaliteetset oliivõli
1 tomat, hakitud
soola, pipart, suhkrut õige pisut
1 tl balsamico't
1 tl ananassimahla
riivitud parmesani või cheddar juustu

Segasin kausis kõik salatikomponendid kokku (v.a juust), maitsestasin soola, pipra ja õige pisut ka suhkruga.
Tõstsin salatikuhjad kahele taldrikule, sättisin kõrvale kanahautise ning raputasin riivjuustu peale.

See oli meie pere lemmik! Aplaus! :)




Worcestershire Chicken Stew with Rucola Salad

For 2 servings you'll need...

For chicken stew:

a little oil for frying
4-5 pieces of chicken thigh meat
salt for seasoning
1 carrot, cut into strips
1 onion, cut into strips

3 garlic cloves, sliced
1 teaspoon dried thyme
0.5 tsp spicy red kebab spice mix (Turkish)
2 tablespoons Worcestershire sauce
1 red bell pepper, cut into strips

Fry chicken pieces in hot oil to brown on both sides, then season with salt. Add carrots cover and let it cook on medium heat about 5 minutes. Add onion, garlic, spices and Worcestershire sauce, cover again and let it cook another 20 minutes. Stir occasionally and turn chicken pieces. Lastly add peppers and heat for a little (2-3 min only), the peppers should stay a bit crunchy. Before serving, season with more salt and pepper if needed.  

...At the same time prepare the salad...

For salad:
~ 75 g of purified rucola leaves
1 teaspoon good quality olive oil
1 tomato, chopped
salt, pepper, and a little of sugar
1 teaspoon balsamico vinegar
1 tablespoon pineapple juice
grated parmesan or cheddar cheese

In big salad bowl, mix all salad components (except cheese), seasoned with salt, pepper and a little of sugar.

Serve salad with warm chicken stew, sprinkle some grated cheese on top.


It was our family favorite! Good appetite!

No comments:

Post a Comment