Thursday, October 14, 2010

Viigimarjapitsa kahe juustu ja meega

Turul on küll ilmatuma vahva käia, kaubelda, kõike head-paremat maitsa ja muidugi ka osta ja kohe kõike ja hästi palju!!! Seal on see kraam ju nii värske ja isuäratav ning nende üüratute toidukuhjade vahel käies on mõtteid söögitegemiseks tohutult... paraku ei jagu aga aega ja sööjaid nii palju, et kõik ka realiseeritud saaks enne kui pean jälle avastama, et see värske enam nii värske polegi mul külmkapis... Viigimarjad hakkasid mul juba pisut käest minema, et osad olin sunnitud ära viskama, aga ülejäänutest sündis huvitava maitsekooslusega ahjusoe pitsa või pirukas? või hoopis plaadikook? ...pikantselt juustune kuid samas pisut magus... Mmm!


Pitsa põhi:
4 dl nisujahu (+ natuke vormimiseks)
1 tl tuhksuhkrut
7 g kuivpärmi
0,5 tl soola
1 spl oliivõli
2 dl toasooja mineraalvett

Kate:
50 g riivitud parmesani
1 sibul, ratasteks lõigatuna
~5 küpset viigimarja
25 g sinihallitusjuustu
natuke meresoola
~1 tl mett

Kõigepealt segasin kokku taina kuivained, ning lisasin juurde vee ja õli ning sõtkusin korralikult oma 5-6 minutit. Tainas tuli selline vedelapoolne, et näppude küljest päris lahti ei löönud. Jätsin tainakausi umbes 15 minutiks puhkama ning kerkima köögirätiku alla. Aja möödudes, vormisin jahuste kätega veidi jahusele küpsetuspaberile paraja suurusega tainatükiks ning tõstsin 50 kraadisesse ahju rätiku alla kerkima umbes pooleks tunniks. Seni valmistasin ette kattematerjalid: riivisin parmesani, viilutasin sibula ning tükeldasin viigimarjad ja sinihallitusjuustu.

Keerasin ahju 250 C soojenema kui kerkinud taina ahjust välja võtsin.

Kerkinud tainale jaotasin peale riivitud parmesani, sibularattad, mille peale sättisin viigimarjad ning sinihallitusjuustu tükid. Riputasin pisut meresoola peale ja tõstsin pitsa ahju umbes 10-15 minutiks kuni ääred said isuäratavalt pruunid ning tuba täitis jällegi imehea pitsalõhn. Kohe peale ahjust väljavõtmist niristasin peale umbes teelusika jagu vedelat mett.

Head isu!




Thick-Crust Pizza with Fresh Figs 

Pizza dough:
4 dl all-purpose flour (+ some more for molding)
1 tablespoon powdered sugar
7 g dry yeast
0.5 teaspoon sea salt
1 tablespoon olive oil
2 dl lukewarm mineral water

Toppings:
50 g grated parmesan
1 onion, cut into slices
~ 5 ripe figs, cut into wedges
25 g blue cheese, roughly chopped
a bit of sea salt
~ 1 teaspoon honey

First, 
in big bowl mix dough dry ingredients, add water and oil. Mix well either by hand or standmixer. Knead the dough for 5 to 6 minutes, it should be sticky. (Add more water or flour by the teaspoon in order to have an elastic ball of dough.) Place dough in an oiled bowl, cover and let it rest and rise about 15 minutes in warm place.


Prepare your baking sheet with parchment paper. Sprinkle a little flour on your prepared baking sheet and with flour-covered hands, stretch (or roll) the dough into a round or square shape. Cower it with kitchen towel and let it rise in warm place about 30 minutes. Meanwhile prepare toppings.


Preheat the oven to 250 C degrees.

Top rised dough with parmesan cheese, onion rings, fig wedges and blue cheese, season with salt. Bake pizza until edges are slightly browned, about 10-15 minutes.


Remove pizza from oven and drizzle over honey. Serve immediately.


Bon appetit!

No comments:

Post a Comment