Sunday, October 31, 2010

Kollased kõrvitsapannkoogid

Tegin eile poolest kilost kõrvitsast püree (keetsin kõrvitsakuubikud ilma maitseaineteta pehmeks, kurnasi ning blenderdasin püreeks), et saaksin täna-homme kõik oma kõrvitsa ideed teostatud... Hetkel kerkib radika serval kõrvitsapüreega pähklileib (ja see kerkib palju paremini kui tavaline köömneleib), hommikusöögilaual olid meil ilusad kollased kõrvitsapannkoogid koos kõrvitsa-valgešokolaadi kakaoga, ning pisut püreed jäi veel järgigi, et ilmselt täna või homme lähevad ka kõrvitsa-rosinamuffinid ahju. ...ja siis peaks selleks sügiseks kõrvitsaga ühel pool ka olema vast ning isud rahuldatud... või siis peaks hoopiski turult veel kõrvitsat tooma, ning purkidesse valmis püreed tegema, et saaks hiljemgi ilusaid kuldkollaseid küpsetisi vaaritada. Hmm, päris hea idee vist isegi!


Vaja läks:
2,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2 spl sulatatud võid
2 dl maitsestamata jogurtit (hapukoort)
2 spl suhkrut
1 tl riivitud ingverist pressitud mahl
1 tl kaneeli
natuke riivitud muskaati
0,5 tl meresoola
1 muna, eraldatud
õli praadimiseks

Segasin omavahel sõelutud jahu, küpsetuspulbri ning vanillsuhkru. Eraldi suuremas kausis segasin kõrvitsapüree, sulatatud või, jogurti, suhkru, maitseained, ingverimahla ning munakollase. Segasin sinna juurde jahusegu. Munavalge vahustasin soolaga eraldi kausis aga mitte väga tugevaks vahuks, et pärast tainasse munavalgevahu tükid ei jääks. Segasin munavahu õrnalt tainasse ning küpsetasin supilusikasuurused pannkoogid vähese õliga kuumal pannil mõlemalt poolt pruuniks. Serveerisin pannkooke mee, murakamoosi ja mustsõstra toormoosiga. 



Sunny Pumpkin Spice Pancakes

2,5 dl all-purpose flour

1,5 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla sugar
2 tablespoons butter, melted
2 dl plain yogurt or sour cream
2 tablespoons sugar
1 teaspoon cinnamon

1 teaspoon ginger juice from freshly grated ginger
1,25 teaspoon nutmeg
0,5 teaspoon salt
1 egg, separated

Stir together the sifted flour, baking powder, and vanilla sugar.
Whisk together the pumpkin, melted butter, sugar, yogurt, cinnamon, ginger, nutmeg and egg yolk in a separate bowl. Fold this mixture into the dry ingredients.
Beat egg white with salt on medium-high speed, until the whites form soft peaks. Do not overbeat! Fold egg white into batter, mix lightly but thoroughly with a spatula, make sure no egg white streaks remain.

Heat skillet with little oil or butter over medium heat. 
Pour tablespoon of batter for each pancake and cook approximately 3 minutes per side.

Serve with honey or jam.

No comments:

Post a Comment