Saturday, October 9, 2010

Vürtsidega ploomikook

Kui ma nägin seda retsepti, siis ma hoobilt armusin ja tundsin vajadust seda kooki kohe teha...

Nii, et siis ploomid olemas? Jah! Aga mida mul kodus polnud, isegi mitte kübetki - jahu!!! Leivajahuga ei taht ma ka seda kooki teha, ning läksin hoopis kaerahelveste peale välja, ning mõned asjad said veel muudetud, et lõpuks sai muidugi hoopis midagi muud kui algne retsept. Aga!, ma endiselt ei ole loobunud originaalretsepti uuesti proovimast kuigi see nn "minu leiutis" on ka superhea, eks ploomid ja vürtsid tee siin oma töö ära, et järeleproovimist väärt on nad mõlemad!

Kuna õues sajab vihma ja puhub tuul, siis ahjust levivad vürtsised koogilõhnad muudavad enesetunde paremaks, soojemaks, ehee, jõulusemaks ...kaugel need jõuludki enam eks?! :)


Tegin pisikese koogi, panen ka vastavad kogused.

Koogitükk neljale:
6 ploomi, poolitatud, kivid eemaldatud
1 dl suhkrut
2 dl kaerahelbeid
2 tl maisitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
2 tl kaneeli
1 tl riivitud muskaati
0,25 tl kardemoni
1 dl oliivõli
1 muna (L)
1 spl maitsestamata jogurtit

Keerasin ahju 180 kraadile soojenema, katsin väikse lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 16 cm) põhja küpsetuspaberiga ja määrisin servad võiga kokku. Ploomid asetasin vormi üksteisekõrvale nii, et lõikepool jäi ülespoole ning terve põhi oli ploomidega kaetud.

Segasin kausis kokku kõik kuivained. Lisasin hulka õli, segasin, lisasin muna, segasin nüüd juba miksriga, et muna igale poole ühtlaselt jaotuks. Lisasin lõpuks ka jogurti, tundus, et nii saab parem. :)

Valasin taina ploomide peale ning tõstsin ahju 40 minutiks, kuni kook oli pealt ahvatlevalt pruun. Valmidust proovida puutikuga. Lasin koogil jahtuda enne kui ta vormist eemaldasin ja koogitaldrikule pahupidi keerasin. Jahtunud koogile võib peale raputada tuhksuhkrut.





Spiced Plum Cake With Oatmeal

When I saw this recipe... I fell in love with a single stroke and I felt the need to make this cake ASAP...

So, do I have plums? Yes! But what I haven't had at home, not even a bit - flour! So, I decided to replace it with oatmeal. Thats why eventually became something different than the original recipe. But! Both of them are worth a try!




I made mini cake, and here are the quantities.

Servings for 4:
6 plums, halved, pitted
1 dl sugar
2 dl oats
2 teaspoons cornstarch
0.5 teaspoon baking powder
0.25 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon grated nutmeg
0.25 tsp cardamom
1 dl olive oil
1 egg (L)
1 tablespoon yogurt, unsweetened

Preheat the oven to 180 C degrees. Grease an 6,3-inch cake pan and set it aside. Place the plums in a single layer, cut-side-up, on the bottom of the cake pan.

In a large bowl, blend together all of the dry ingredients. Add the oil and continue mixing until the dry ingredients are evenly moistened. Add the egg, beating well. Lastly, add the yogurt and mix until thoroughly combined. You should now have a smooth, and fairly thick, cake batter.

Pour the cake batter over the plums in the cake pan. Place the pan in the oven and bake for about 40 minutes (if you are making mini cake), or until a toothpick inserted into the cake comes out clean.

Allow the cake to cool for 15 minutes before flipping it over and inverting it onto a plate. Allow the cake to cool completely, and then garnish it by sprinkling of the powdered sugar over the cake.

No comments:

Post a Comment