Mulle nii meeletult maitseb pasta, ma võiksin pea iga päev seda süüa kuna lisandite valik ja erinevaid valmistamise võimalusi on lõputult ning maitsev roog valmib imelihtsalt ja kiirelt.
Pasta neljale:
pool pakki Linguine (250g)
sorts õli keeduvee jaoks
soola
karp sampinjone
sibul
sorts õli praadimiseks
4 spl sulatatud juustu (võileivamääre)
2 spl vahukoort
2 spl rohelist pestot
maitsestamiseks soola, pipart, basiilikut
2 spl magusat Chillikastet
100 g riivitud juustu
Keetsin pastat vastavalt pakendi juhisele, kuid paar minutit vähem kuna ahjus on küllalt aega järelvalmimiseks. Keeduveele lisasin soola ja õli. Tükeldasin sibula ning pradisin pannil vähese õliga, tõstsin sinna juurde viilutatud sampinjonid ning kuumutasin kergelt läbi.
Kurnasin pasta ning lisasin samasse keedupotti kõik ülejäänud koostisosad peale riivjuustu ja chillikastme. Segasin kõik hoolega segamini. Kummutasin pasta ahjuvormi, silusin lusikaga pealt siledaks ning lisasin veidi vürtsi chillikastmekihiga. Kõige peale riputasin riivjuustu ning tõstsin 180 kraadisesse ahju küpsema. Ahjupasta sai valmis kui juust saavutas kena kuldpruuni tooni.
Kui suure vormi sisse pasta tegid?
ReplyDelete...See oli nii ammu aga arvan, et tegin seda oma keraamilises ovaalses ahjuvormis, mille pikem külg on umbes 29 cm.
ReplyDelete