Jätkan nüüd siit, kust eelmine sissekanne niiöelda pooleli jäin. Kui põhitainas on valmis ning juuretis järgmise korra jaoks kõrvale tõstetud, otsin kappidest kõik meelepärased lisandid välja, lemmikud on pähklid ja päikesekuivatatud tomatid, mis alati minu leibades esinevad.
1/3 leiva tainast
100 g juustu (kuubikuteks tükeldatuna)
4 päikesekuivatatud tomatit
2 peeneks hakitud küüslaugu küünt
1 tl kuivatatud basiilikut
peotäis kooritud pistaatsiapähkleid
Panin kõik lisandid suuremasse kaussi kokku ning tõstsin peale 1/3 leivatainast, segasin läbi ning kallutasin ettevalmistatud vormi. Seekord kasutasin ümmargust lahtikäivat vormi. Leiva silusin pealt veega märjaks tehtud käega siledaks. Kuna oli sõbrapäev, raputasin rukkihelbeid südamekujuliselt peale. :)
Panin vormi sooja kohta rätiku alla kerkima u 6 tunniks. Tõeliselt hästi kerkis, maht pea kahekordistus. Endiselt arvan, et mineraalvesi on see võti.
Küpsetasin 240 kraadises ahjus 10 minutit, et tekiks leivale krõbe koorik, ning alandasin kuumust järkjärgult iga 10 minuti möödudes (230, 220, 200, 180 kraadi).
Valmis leiva silusin märja käega üle, et koorik liiga kõva ei jääks ning jätsin rätiku alla jahtuma.
No comments:
Post a Comment