Thursday, February 11, 2010

Kevadiselt värviline risoto

Vaatasin hommikul telekast e2-st mingit saadet Martha, kus nad õpetasid erinevaid riisisorte keetma ja seda erinevatel viisidel. Selle peale tuli endal ka hirmus risoto isu selle peale. Tahtsin seekord midagi ilma lihata.


4 portsu jaoks:
sorts oliivõli
25 g võid
1 sibul
2 küüslaugu küünt
1 suuremat sorti porgand
2,5 dl riisi
5 dl vett
1 tl soola
4 spl vahukoort
2 rohelist tsillipipra kauna
basiilik

Koorisin ja hakkisin sibula, küüslaugu ja porgandi. Valasin natuke oliivõli paksupõhjalisse potti ning ajasin kuumaks, et seal juurviljad läbi kuumutada. Lõpuks lisasin ka maitse pärast tüki võid. Lisasin sinna hulka riisi ning segasin hoolikalt, et rasvaine riisi sisse imbuks, siis alles lisasin vee ning soola. Katsin poti kaanega ning lasin tasasemal tulel haududa umbes 16 minutit, vahepeal käisin ka lusikaga segamas/kontrollimas, et ega riis pole põhja keenud, kõik oli korras. Kui etteantud aeg täis tiksus oli vesi kõik riisi sisse imbunud ning ka riis pehmeks keenud. Nüüd lisasin vahukoore ning hakitud tsillipiprad ja maitsestasin lõplikult soola ja kuivatatud basiilikuga. Värske basiilik oleks muidugi siin hulga parem, kuid seda ei olnud mul kahjuks võtta, peaks selle endale siia aknalauale potti istutama, mõnesid teisi maitseaineid veel...

Lasin veel natuke nõrgal kuumusel risotot töödelda ning serveerisin lihtsalt värske tomatiga. Lihasõbrad tahaksid siia kõrvale kindlasti mõnd mahlast steiki vms. Tahaksin ka parmesani siia peale pisut riivida, aga seda mul ka polnud, eks pean sellegi oma ostunimekirja lisama.

No comments:

Post a Comment