Monday, February 8, 2010

Mahlased porgandi-lihapallid

Ühel nädalavahetusel käisime Istanbuli IKEAs sisseoste tegemas ning ostsime lisaks kõigele muule ka lihapalle, sest minu mäletamist mööda olid need väga maitsvad just ahjus ülessoendatuna. Kuna peale suurt shoppamist olime nii väsinud ja ei jaksanud ise süüa teha ja selle tegemist oodatada, siis sobisidki väga kenasti need IKEA lihapallid - ahju, veidi kannatust ja valmis nad saidgi. Jah, ma ei olnud neid ammu söönud, küll olin aga korduvalt ise vahepeal lihapalle teinud ning need on ikka palju rohkem mulle mokkamööda...


12 suure lihapalli jaoks:
270 g veise hakkliha
1 suur porgand
1 värske tsillikaun
6 spl vahukoort
maitsestamiseks (0,5 tl) soola, lahkelt basiilikut, SantaMaria Forest Blend maitseainesegu
praadimiseks natuke õli

Hakkisin tsillipipra, koorisin ja riivisin porgandi ning segasin kõik koostisosad kokku. Veeretasin peopesasuurused pallid ning vajutasin lapikuks, et paremini pruunistada saaks, panni kuumusega saavutab lihapall jälle ilusa ümmarguse kuju. Praadisin pallid vähese õliga pannil mõlemalt poolt kenasti pruuniks, asetasin küpsetuspaberiga ettevalmistatud plaadile ning pistsin 200 kraadisesse ahju küpsema umbes 20 minutiks.

Serveerisin värske salati ja tomatikastmega - lihtne, naturaalne, mahlane, maitsev!

No comments:

Post a Comment