Friday, February 12, 2010

Praemunaleivad

Mulle meeldivad praemunad ja just see kollane osa, mis on veel keskelt vedelaks jäänud - seepärast otsustasin munavalgega hoopis miskit põnevamat täna hommikul ette võtta.

üks portsjon:
2 viilu leiba
2 muna
soola, pipart
praadimiseks õli

Eraldasin munavalged ja -kollased. Munavalged kloppisin kahvliga kergelt lahti ning maitsestasin soolaga. Valmistasin ette leivaviilud, surusin viilu keskele väikese klaasi servaga ümmargused augud, et sinna hiljem munakollane peita. Katsin leivaviilud munavalgesse ja siis tõstsin kuumale pannile praadima. Praadisin ära ka need väljalõigatud leivakettad, ilma munata (midagi ei saa ju raisku lasta :) ). Praadisin leivad ühelt poolt valmis, keerasin ümber ja nüüd kallutasin mõlemasse leivatühimikku munakollase ning lasin kaane all sel pisut hüübida kuid mitte liiast, et muna kollane keskelt ikka vedelaks jääks. Lõpuks raputasin ka pisut pipart peale.

No comments:

Post a Comment