Friday, July 23, 2010

Igat moodi kakaokoogikesi

Sünnipäeva nädalavahetus Çeşme's oli mõnusalt lõõgastav. Korter kuurortkompleksis ja vaid mõnikümmend meetrit merest, puhas rannaliiv, helesinine merevesi, pilvitu taevas, superlahe seltskond - mida rohkemat oleks võinud tahta. Aaa ja no meeletult hea söök oli muidugi kaa - täielik gurmeereis ja paradiis! Õnneks saame sinna õige pea uuesti minna. Kuna Turkish Airlines oli oma reedeõhtuse lennu üle bronnind, siis saime kaks tundi hilisema lennu peale hoopis... aga no uued tasuta piletid selle ootamise katteks!!! superlux ju! võiks teinegi kord oodata :) Augustis pidi Çeşme's olema viigimarja- ja melonihooaeg, selleks ajaks peaks siis end kuidagi sinna sättima jälle.

...tükk aega mõtlesin, et mida küll teha meie toredatele naabritele üllatuseks ning tänuks, et nad nädalavahetusel olid lahkesti valmis nii lühikese etteteatamisega meie koera söötma ja jalutama, samal ajal kui meie saime muretult nautida oma pisikest puhkust, asisest Istanbulist eemal. 

Oehh... tahaks sinna tagasi...


Pehme kakaokook:
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
0,75 dl magustamata kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl söögisoodat
1 tl meresoola
2 muna (L)
2,5 dl maitsestamata jogurtit
1 dl oliivõli
1 dl mett
2,5 dl keevat vett

Panin ahju 175 kraadile soojenema ning valmistasin ette silikonist muffinivormi, 2 sufleevormi ja 2 ümmargust lahtikäivat koogivormi (diameeter 16 cm). (Tahtsin naabritele üllatuskoogi teha aga ise ju ka ikka vaja maitsta, et siis tegin muffineid ka. Muffineid iseenesest võiks sellest kogusest umbes 30 tk tulla.)

Segasin kuivained ühes suuremas kausis kokku (jahu ja kakao sõelusin, et tükke sisse ei jääks).

Teise kaussi panin munad, jogurti, õli ja mee ning mikserdasin selle ühtlaseks seguks. Ühendasin kuivained vedela seguga ettevaatlikult miksri aeglasel käigul ning kui kõik oli segunenud valasin mikserdamist jätkates hulka keeva vee. (Tainas tuleb selline üsna vedel.) Valasin kõik ettevalistatud vormid kolmveerand-täis ning tõstsin ahju. Muffinid said valmis 25 minutiga. Koogivormidel ja sufleevormidel lasin veel ahjus olla, kokku 35 minutit. Ahjust väljavõttes lasin kookidel vormides u 10 minutit jahtuda, eemaldasin vormist ning lasin täielikult maha jahtuda.


Jahtunud koogi-põhjad ühendasin vahukoore-kohupiimakreemiga (100g vahukoort, 200g kohupiima, u 3 spl suhkrut st maitse järgi, vaniljet, pisut konjakit) ning panin vahele ka värskeid, kooritud ja tükeldatud virsikuid. (...need on siin praegu nii magusad ja mahlased!)


Soft Cocoa Cupcakes


You need:
2 dl sugar
4 dl all-purpose flour
0,75 dl unsweetened cocoa powder
1 teaspoon vanilla sugar
1,5 teaspoon baking powder
1,5 teaspoon baking soda
1 teaspoon sea salt
2 eggs (L)
2,5 dl unsweetened yogurt
1 dl olive oil
1 dl honey
2,5 dl boiling water


Pre-heat oven to 175 C degrees (350 F). Grease and flour your baking dishes.

Stir together all dry ingredients: sugar, flour, cocoa, vanilla, baking powder, baking soda and salt in large bowl. Another bowl mix
together with electric mixer eggs, yogurt, oil and honey, combine with flour mixture beat on medium speed about 2 minutes. Stir in boiling water (batter will be fluid). Stop mixing. Pour batter into prepared pans. Bake until wooden stick inserted in center comes out clean. Cool about 10 minutes, remove from pans to wire racks. Allow to cool completely. 

For one big cake: grease and flour 30 cm baking dish and bake 35 to 40 minutes. 
For muffin cupcakes bake 22 to 25 minutes.

No comments:

Post a Comment