Wednesday, July 21, 2010

Roheline Gazpacho

Ma ostsin endale keele praktiseerimise mõttes esimese türgikeelse kokandusajakirja ning seal on igasuguseid huvitavaid retsepte, isegi eraldi pisike raamat külmade roogadega nendeks kuumadeks suvepäevadeks. Ja sellest inspireerituna tegin endale täna külma keefirisuppi kodus olevatest rohelistest asjadest ning see sai nii hea, et pean seda kohe, mu sõbrad, teiega jagama. :)


Supp kahele:
1 kurk
1 roheline paprika
peotäis värskeid basiilikulehti
peotäis värsket tilli
mõned mündilehed
2 spl Extra Virgin oliivõli
4 dl keefiri
~2 spl mädarõigast (mul ei olnud väga teravamaitseline)
soola, pipart

Panin kurgi, paprika, maitserohelise väiksemaks hakituna koos sortsu oliivõliga blenderkannu ning mikserdasin umbes 2 minutit kuni kõik oli kenasti peeneks saanud. Enne serveerimist valasin büree suuremasse kaussi, lisasin keefiri ning maitsestasin soola, pipra ja mädarõikaga, viimast lisasin kuna tundus, et supp ilma selleta on kuidagi lame. :)

Supi võib panna enne serveerimist külmikusse ja serveerimisel võib ka jääkuubikuid lisada, et supp söömisel veelgi külmem oleks.

...Mul polnud mahti oodata, oli teine juba niigi nii maitsev!

Green Gazpacho

Gazpacho is a perfect dish to the long lasting hot and humid summer we’ve been having. It doesn’t require any standing over a hot stove or heating up the oven, and it’s served cold. And all the ingredients are in season right now. 
Yeah, good! I know! :)
Gazpacho for two:


1 cucumber, not peeled, roughly chopped
1 green paprika, roughly chopped
handful fresh basil leaves
handful fresh dill
mõned mündilehed
2 tablespoons Extra Virgin olive oil
4 dl kefir or buttermilk
~2 spl horseradish (mine wasn't very strong)
salt and black pepper to taste

Put all greens with olive oil to blener and process about 2 minutes untill nice and smooth. Transfer mixture in large bowl, add buttermilk and taste with horseradish, salt and pepper. You may refrigerate it overnite or at least 2 hours. Serve cold!

No comments:

Post a Comment