Friday, July 9, 2010

Grillitud maisitõlvik basiiliku-parmesanivõiga

Istanbulis müüakse pea igal pool rahvarohketel tänavatel erinevaid kehakinnitusi: grillitud kastaneid, seesamisaia, sidruni sektoriga värskeid austreid, värskeid kooritud kurke, vahvleid, pähkleid ja veel igast muudki, mis mul kohe praegu meelde ei tule... aga keedetud või grillitud maisitõlvikuid müüakse ka ja need meeldivad mulle kohe eriti. Peale pikka linnas vaatamisväärsustega tutvumist, on need muidugi ka parajaks maiuspalaks ja täidavad kenasti kõhtu. Tänavatel tahetakse keedetud maisi eest 1-2 TL aga viimane kord kui rannas olime, kuulsime kui kas last neid müüsid, küsisid nemad selle eest tervelt 5 TL! Pisikesed röövlid :) ...Mina olen aga meie kodupoe juurest tänavanurgalt kaubikust 4 tk 2 TLga saanud, ilmselt ei ole ka need veel kõige odavamad... vähemasti saan neid oma kodus enda maitse järgi valmistada. :)


4 maisitõlvikut
1 tl soola keeduveele
1 spl toasooja võid
u 5 suuremat basiiliku lehte, peeneks hakitult
1 küüslaugu küüs, peeneks hakitult
u 1 dl jagu värskelt peeneks riivitud parmesani juustu
soola, pipart

Eemaldasin maisitõlvikuid katvad lehed, pesin voolava vee all ja keetsin soolaga maitsestatud vees pehmeks (~30 min). Segasin kausis kokku või, hakitud basiilikulehed, küüslaugu ja parmesani ühtlaseks pastaks. Ajasin grilli kuumaks ning grillisin maisile pisut pruunima jume, pintseldasin pasta ühtlaselt maisidele ning keerutasin tõlvikuid veel veidi grillil, et juust ja või sulas ja rõdule levisid imehead söögilõhnad. Serveerides võib soovi korral tõlvikutele veel pisut soola peale raputada.

Tõlvikud lõhnavad maru hästi ja maitsevad kaa samamoodi! Neid võib serveerida liharoogade kõrvale või ka täitsa iseseisvalt. Head isu!


Grilled Corn with Basil-Parmesan Butter

4 ears of boiled corn
1 tablespoon butter, at room temp

~5 basil leaves, finely chopped
1 garlic clove, minced
1 dl freshly grated Parmesan cheese
salt and pepper to taste

Combine butter, basil, garlic and Parmesan in a small bowl, mixing thoroughly, season with salt and pepper.

Grill corn, rotating occasionally for even cooking. Brush basil-Parmesan butter over the corn and grill a bit more. Serve warm!

No comments:

Post a Comment